Afgeprijsde Engelse iPhones verkopen als warme broodjes; mogelijke prijsverlaging Frankrijk

Na de prijsverlaging van de iPhone in Engeland ontstond er een run op het toestel. Carphone Warehouse verkocht bijna twintig keer meer dan voorheen. Apple wil nu dat Orange ook in Frankrijk een prijsverlaging doorvoert.

iPhone UKSinds maandag kunnen de Britten de 8GB iPhone voor een lagere prijs kopen. Volgens Macbidouille blijkt uit de eerste verkoopcijfers dat er sprake is van een “explosie van iPhone-verkopen”. Carphone Warehouse zou op de dag van de prijsverlaging niet de gebruikelijke 200 iPhones, maar zo’n 3.750 iPhones hebben verkocht. Om een vergelijking te maken: van de goedkope Nokia 2310 werden op dezelfde dag 1.250 stuks verkocht. Elk toestel wordt met abonnement verkocht, dus de kassa rinkelt voor O2. Ondertussen wordt ook in Frankrijk over een prijsverlaging gepraat.

CNN schrijft dat Apple en Orange in gesprek zijn over een prijsverlaging. Dat blijkt uit een artikel in de Franse krant Les Echos. Ze baseren zich daarbij op een bron “dichtbij Orange”. Het schijnt dat Apple er bij Orange op aandringt om het gesubsidieerde prijsmodel te gaan hanteren, dat ook al door O2 en T-Mobile wordt gebruikt. Tegelijk wil Orange een aanpassing van de inkomstendeling die ze met Apple hebben afgesproken. Er zijn in Frankrijk ongeveer 100.000 iPhones verkocht sinds de lancering op 29 november 2007.

Verkoopexplosie Engeland: Macbidouille
Prijsverlaging Frankrijk: CNN

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 april 2008, 16:15
Categorie Achtergrond
Onderwerpen abonnementen, engeland, explosie, frankrijk, orange, t-mobile, uk, verkopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.