Waze krijgt een geheel nieuw design.

Navigatie-app Waze 4.0 heeft compleet nieuw design (nu downloaden)

De populaire navigatie-app Waze heeft een nieuw design gekregen, dat strakker is en minder handelingen vereist om te navigeren en je locatie te delen.

Waze krijgt een geheel nieuw design.
De populaire navigatie-app Waze heeft een compleet nieuw uiterlijk gekregen, zodat het navigeren en delen van ritten nog makkelijker verloopt. De makers gaven eerder al een preview van wat er zou komen. Er zijn voortaan minder handelingen nodig om te navigeren of je locatie of bestemming te delen met anderen.

Waze 4.0: minder handelingen nodig

De grootste vernieuwing in Waze 4.0 is het compleet vernieuwde uiterlijk. Volgens de makers is het dankzij het frissere design makkelijker om naar vaste locaties te navigeren, zoals je thuis- en werkadres. Bij de oude versie waren daarvoor nog drie tikken op het scherm nodig, terwijl dat in het nieuwe ontwerp is teruggebracht naar twee.

Ook het melden van ongelukken, files en verkeersongemakken is met de nieuwe update een stuk eenvoudiger geworden. Via een enkele tik kun je je geschatte aankomsttijd sturen naar je vooraf ingestelde vrienden. Naast het sneller navigeren toont Waze in de preview ook een stuk frisser en overzichtelijker en ontvang je betere meldingen van aankomende verkeersongemakken.


Waze 4.0 geeft slimme meldingen

Meldingen en waarschuwingen hebben voortaan verschillende kleuren, zodat je ze meteen kan herkennen op de kaart. Slimme meldingen om op tijd te vertrekken naar afspraken, houden rekening met de afspraken in je agenda, de verkeerssituatie en de rijtijden. Nog een andere verbetering is de wegdoseerfunctie. Je krijgt routes gebaseerd op het verkeersplan van je stad, om boetes te voorkomen. Je wordt dus niet langs een route gestuurd waar je op bepaalde momenten van de dag niet mag rijden.

Waze is een navigatie-app waarbij de focus op de community ligt. Door files te melden, ongelukken te rapporteren en andere ongemakken aan te geven, help je de mede Waze-gebruikers het navigeren prettiger te maken. Ook kun je zien waar andere Waze-gebruikers rijden. Waze werd in juni 2013 overgenomen door Google.

Tipgever: Lukas

Revisiegeschiedenis:

  • 2015 - 18 oktober: De update van Waze 4.0 is nu beschikbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 oktober 2015, 16:51
Categorie Apps
Onderwerpen Navigatie, waze

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.