Messenger for WhatsApp voor iPad (onofficiële app)

Onofficiële WhatsApp-app voor iPad verschenen

Messenger for WhatsApp is een iPad-app waarmee je berichtendienst ook op tablets kunt gebruiken. De onofficiële app werkt via de webversie van WhatsApp.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Het was al mogelijk om WhatsApp op de iPad te gebruiken, dankzij de webversie die sinds een paar weken beschikbaar is voor iOS-gebruikers. Wie dat te veel werk vindt kan nu ook een (onofficiële) Messenger for WhatsApp-app voor de iPad downloaden via de App Store. De app is gemaakt door ontwikkelaar Henrique Velloso die hoopt te profiteren van mensen die een gemakkelijke oplossing zoeken. Messenger for WhatsApp is geschikt voor alle iPads met iOS 9 en hoger.

Messenger for WhatsApp voor iPad (onofficiële app)

Messenger for WhatsApp: gemak op de iPad

Om de iPad met WhatsApp te verbinden open je de app, waarna je een QR-code te zien krijgt. Scan de code via WhatsApp op de iPhone en je kunt aan de slag. In feite maak je daarmee een koppeling met de webversie van WhatsApp. Je moet dan ook zorgen dat je een geschikte iPhone hebt, die steeds verbonden is met internet, anders werkt de app niet. Ook moet je de nieuwste versie van WhatsApp op de iPhone installeren.

Messenger for WhatsApp werkt via de webversie van de dienst

In deze app vind je niet alle functies die WhatsApp op de iPhone te bieden heeft, maar het ontvangen en beantwoorden van berichten lukt wel. De app wil dan ook vooral gebruiksgemak bieden, voor mensen die het bezoeken van een website via de browser en het aanmaken van een snelkoppeling op het homescreen te omslachtig vinden. In feite doe je met deze app precies hetzelfde, maar dan met een app die als los icoontje op je scherm verschijnt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 april 2016, 16:35
Categorie Apps
Onderwerpen messenger, whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.