Coolant geeft een waarschuwing bij een oververhitte Mac

Heb je vaak last van een oververhitte Mac? Coolant geeft je een melding zodra een bepaalde app teveel vraagt van jouw Mac, zodat je deze eventueel handmatig kunt sluiten.

Je Mac kan doorgaans uit zichzelf prima omgaan met het beheren van de cpu en zorgen dat deze niet oververhit raakt. Toch is er een handige app die je een waarschuwing geeft zodra je iMac, Mac mini of MacBook aan de warme kant raakt. Coolant laat je via een melding weten welk proces je CPU of RAM-geheugen ongewenst belast.


Gebruik inzien in Activiteitenweergave
OS X heeft natuurlijk standaard het hulpprogramma Activiteitenweergave waarin je kunt zien welke processen er allemaal gaande zijn en welke apps de CPU en RAM belasten. Dit is echter een handmatig proces, terwijl de app Coolant jou graag automatisch wil waarschuwen. Coolant draait op de achtergrond met een icoontje in de menubalk. Zodra de Mac hard moet werken, door bijvoorbeeld een slecht geprogrammeerde app en het daardoor iets te heet onder de voeten wordt, geeft Coolant een pushbericht met daarin de naam van de desbetreffende app. Zodra je op de melding klikt, wordt Activiteitenweergave geopend. In de instellingen kun je eventueel ook aangeven welke programma’s Coolant mag negeren.

Coolant geeft je notificaties bij een oververhitte Mac.

Met Coolant houd je niet alleen de CPU in de gaten, maar zorg je er in het geval van een MacBook ook voor dat de batterij niet ongemerkt snel leeg loopt. Coolant is niet te downloaden vanuit de Mac App Store, maar zul je van de website van de maker moeten plukken. Er is een gratis testversie beschikbaar die je zeven dagen kunt gebruiken, maar voor de volledige app moet je $9,99 neerleggen. Lukt het niet om de app te installeren, check via onderstaande tip dan even de instellingen van je Mac.

Bekijk ook

Met Gatekeeper houd je ongewenste software buiten op de Mac

Als je Gatekeeper gebruikt, bepaalt deze functie welke apps je kunt installeren op de Mac. In deze tip lees je over Gatekeeper instellingen en welke opties je het beste kunt kiezen om veilig apps te installeren.

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.