watchOS 8.6 final

watchOS 8.6 staat klaar: vooral bugfixes en prestatieverbeteringen

Na een periode van testen heeft Apple weer een update klaarstaan voor de Apple Watch. Je kunt watchOS 8.6 nu installeren op je apparaat, maar verwacht daarin geen nieuwe functies.

Dat we zo langzamerhand aan het einde van watchOS 8 zitten, blijkt wel uit het versienummer. Binnenkort komt Apple dan ook met watchOS 9, maar nu is het dus eerst nog tijd voor watchOS 8.6. Helaas zijn er geen nieuwe functies waar we in Nederland en België iets aan hebben.

watchOS 8.6 beschikbaar

De voornaamste verbetering is de toevoeging van ECG hartfilmpjes en het herkennen van een onregelmatige hartslag voor gebruikers in Mexico. In Nederland en België is deze functie voor Apple Watch Series 4 en nieuwer al geruime tijd beschikbaar.

Bekijk ook

Zo maak je een ECG op de Apple Watch

In een paar stappen kun je een ECG maken op de Apple Watch. Je hebt hiervoor een Apple Watch Series 4 of nieuwer nodig, zodat je met de sensoren een hartfilmpje kan maken. Deze tip legt alles uit over het maken van een ECG op de Apple Watch.

watchOS 8.6 release notes

Voor de volledigheid vind je hier ook nog de release notes van watchOS 8.6:

watchOS 8.6 bevat nieuwe functies, verbeteringen en probleemoplossingen, waaronder:

  • Ondersteuning voor de Ecg-app op de Apple Watch Series 4 of later in Mexico
  • Ondersteuning voor meldingen over een onregelmatig hartritme in Mexico

Informatie over de beveiligings­aspecten van software-updates van Apple vind je op deze pagina: https://support.apple.com/HT201222

watchOS 8.6 downloaden

Om de update uit te voeren, doe je het volgende op de gekoppelde iPhone:

  1. Ga naar Mijn Watch > Algemeen.
  2. Tik op Software-update en wacht tot de update is gedownload.
  3. Hang de Apple Watch aan de lader en wacht geduldig af tot de update is geïnstalleerd.

Terwijl de Apple Watch aan het updaten is, houd je de gekoppelde iPhone in de buurt om het updateproces niet te verstoren. Het updaten van de Apple Watch kan lang uur duren, dus wees vooral geduldig. Zorg er in ieder geval voor dat de verbinding met de oplader niet verbroken wordt. Om de installatie af te ronden is het vereist om de Apple Watch aan de lader te hangen, dus hou daar rekening mee.

Je kan ook direct updaten via de Apple Watch zelf:

  1. Open de Instellingen-app op de Apple Watch.
  2. Ga naar Algemeen > Software-update.
  3. Wacht tot de Apple Watch gaat zoeken naar de update.
  4. Tik op Downloaden.
  5. Na het downloaden leg je de Apple Watch aan de oplader. Het installeren begint automatisch.

Lukt het installeren niet? Voor watchOS installatieproblemen, lees je ons bijbehorende artikel.

Bekijk ook

Lukt het installeren van watchOS niet? Deze tips helpen

Heb je last van watchOS installatieproblemen? Lukt het instellen van de nieuwste watchOS-update niet? In dit artikel helpen we je op weg als je problemen hebt met het updaten van je Apple Watch.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

watchOS 8

watchOS 8 is de grote software-update voor de Apple Watch van najaar 2021. In watchOS 8 heeft Apple een aantal functies verbeterd en uitgebreid, zoals de notificaties, de nieuwe Mindfulness-app, verbeterde Woning-app en enkele nieuwe apps. Lees over de beste functies in watchOS 8 en meer.

watchOS 8

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.