tvOS 15.5 final

Apple brengt tvOS 15.5 uit voor iedereen: bugfixes voor je Apple TV

Voor de Apple TV staat tvOS 15.5 klaar. De update brengt zoals meestal alleen bugfixes en prestatieverbeteringen.

Zoals wel vaker het geval is met tvOS biedt de update naar tvOS 15.5 geen zichtbare veranderingen. Het zijn vooral bugfixes en prestatieverbeteringen. Binnenkort komt tvOS 16 eraan, dus we verwachten dat Apple voor die tijd geen nieuwe functies meer aankondigt.

tvOS 15.5 beschikbaar

De vorige grotere update van tvOS (15.4) bracht verrassend genoeg nieuwe functies naar de Apple TV, maar in tvOS 15.5 zijn we weer terug bij het oude patroon. Zoals wel vaker zijn er alleen veranderingen die je met het blote oog niet kunt zien. Mocht er op een later moment toch nog meer duidelijk worden welke verbeteringen Apple doorgevoerd heeft, dan werken we dit artikel bij. Ook eventuele beveiligingsverbeteringen vind je dan hier terug.

tvOS 15.5 downloaden

tvOS 15.5 is alleen beschikbaar op de Apple TV HD en Apple TV 4K (zowel de 2021- als 2017-versie). Weet je niet welke Apple TV je hebt? Check dan ons artikel met alle Apple TV-modellen. Daarin vind je precies hoe je de modellen kunt herkennen.

Je downloadt tvOS 15.5 als volgt:

  1. Ga op de Apple TV naar de Instellingen-app.
  2. Kies voor Systeem, helemaal onderaan.
  3. Selecteer Software-update en check of de nieuwe update geïnstalleerd kan worden.
  4. De update wordt gedownload en de Apple TV start opnieuw op als de installatie voltooid is.

Bekijk ook

Apple TV updaten en apps bijwerken doe je zo

Om de Apple TV te updaten zijn er een aantal handelingen nodig. In deze tip leggen we uit hoe je niet alleen je Apple TV zelf, maar ook afzonderlijke apps kunt updaten om gebruik te maken van e nieuwste functies.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

tvOS 15

tvOS 15 verscheen als update voor de Apple TV in het najaar van 2021. De belangrijkste verbeteringen waren te vinden bij HomeKit-camera's, waarbij je voortaan 4 streams tegelijk kunt kijken. Ook is het sinds tvOS 15 mogelijk om de HomePod mini als stereopaar in te stellen. De ondersteuning voor SharePlay kwam later. Bekijk onze favoriete tvOS 15 functies als je meer wilt weten.

tvOS 15

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.