watchOS 7.5 beta

Release Candidate van watchOS 7.5 is nu te downloaden

Er komen weer verbeteringen aan voor de Apple Watch. Apple is bezig met het testen van de watchOS 7.5 beta en dat betekent naast de nodige bugfixes dat er ook weer nieuwe functies aankomen.

Het is weer tijd voor een nieuwe betaronde voor de Apple Watch. Apple is begonnen met het testen van watchOS 7.5. Zitten er ook deze keer weer nieuwe functies in? In dit artikel praten we je bij.

Meest recente watchOS 7.5 Beta

watchOS 7.5 Release Candidate

17 mei 2021 – Apple heeft de Release Candidate van watchOS 7.5 uitgebracht. In deze versie is ondersteuning toegevoegd voor de Apple Card Family, betaalde podcastabonnementen en werkt de ECG-app in Maleisië en Peru.

watchOS 7.5 beta downloaden

De beta van watchOS 7.5 is beschikbaar voor ontwikkelaars en publieke testers met het juiste betaprofiel. Heb je al een eerdere beta van watchOS geïnstalleerd, dan zie je de update vanzelf verschijnen. We verwachten dat de beta binnenkort ook voor publieke testers beschikbaar komt.

Let op: deze beta’s zijn alleen bedoeld voor ontwikkelaars en publieke testers zijn niet geschikt om te gebruiken op toestellen die je dagelijks nodig hebt.

Over watchOS 7.5
Omdat het hier alweer om de vierde update gaat verwachten we dat er vooral kleine tweaks in zitten. Ook zal Apple enkele bugs en problemen van eerdere versies oplossen, maar echt grote nieuwe functies verwachten we niet.

Tijdlijn watchOS 7.5 beta

Hieronder vind je een tijdlijn van de watchOS 7.5-beta’s. We verwachten watchOS 7.5 in het voorjaar van 2021.

  • watchOS 7.5 Release Candidate: 17 mei 2021 (verschenen)
  • watchOS 7.5 beta 3: 10 mei 2021 (verschenen, buildnummer 18T5564a)
  • watchOS 7.5 beta 2: 30 april 2021 (verschenen, buildnummer 18T5555c)
  • watchOS 7.5 beta 1: 22 april 2021 (verschenen, buildnummer 18T5546f)
  • watchOS 7.5 final: juni 2021 (verwacht)

Over het testen van beta’s
Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Allereerst zijn meestal niet alle functies direct beschikbaar, maar worden deze gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers of kunnen sommige apps nog niet goed werken. Hou hier dus rekening mee als je besluit een watchOS-update te gaan testen. Het wordt dan ook afgeraden om een beta op een toestel te installeren dat je dagelijks gebruikt, omdat er nog veel problemen in de beta kunnen zitten. Bij watchOS kun je bovendien niet downgraden.

Dit artikel zal bij nieuwe beta’s steeds opnieuw worden gepubliceerd, waarbij we de nieuw toegevoegde functies bijwerken.

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 17 mei: Release Candidate watchOS 7.5 nu beschikbaar.
  • 2021 - 10 mei: Beta 3 van watchOS 7.5 is nu beschikbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

watchOS 7

watchOS 7 is de grote software-update voor de Apple Watch, die in het najaar van 2020 verscheen. De update bevat de langverwachte slaapfuncties, nieuwe en verbeterde wijzerplaten, een handenwasfunctie en nog veel meer. Lees hier meer over de update en een overzicht van alle watchOS 7-functies.

watchOS 7
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.