watchOS 6.2 Beta

Derde beta van watchOS 6.2.8 nu beschikbaar voor ontwikkelaars

Er komt een nieuwe watchOS-update aan. Apple is momenteel bezig met het testen van de beta van watchOS 6.2.8. Deze versie verschijnt binnenkort en Apple zal hier weer diverse bugs in verhelpen.

De komende tijd hoeven we voor de Apple Watch waarschijnlijk niet zoveel nieuwe functies meer te verwachten. watchOS 7 komt eraan en zal weer ongetwijfeld vol zitten met interessante functies. Ondertussen krijgt watchOS 6 nog wat kleine updates en daarom is nu de beurt aan watchOS watchOS 6.2.8 beta. Apple heeft een paar puntreleases overgeslagen en springt van watchOS 6.2.6 meteen naar watchOS 6.2.8. Daarbij zal de focus vrijwel voornamelijk liggen op bugfixes.

Meest recente watchOS 6.2.8 Beta

watchOS 6.2.8 Beta 3

30 juni 2020Apple heeft de derde beta van watchOS 6.2.8 uitgebracht. Ontwikkelaars met een Apple Watch kunnen deze nu installeren. Heb jij iets ontdekt, laat het dan weten in de reacties.

watchOS 6.2.8 beta downloaden

De beta van watchOS 6.2.8 is alleen beschikbaar voor ontwikkelaars met het juiste betaprofiel. Net als bij de voorgaande watchOS-beta’s is ook de beta van watchOS 6.2.8 niet beschikbaar voor publieke testers. Heb je al een eerdere beta van watchOS geïnstalleerd, dan zie je de update vanzelf verschijnen.

Let op: deze beta’s zijn alleen bedoeld voor ontwikkelaars en zijn niet geschikt om te gebruiken op toestellen die je dagelijks nodig hebt.

Over watchOS 6.2.8
Omdat het hier om een x.x.8 update gaat verwachten we niet dat er een paar noemenswaardige tweaks in verwerkt zitten. Voorgaande keren draaide het vooral om bugfixes en het vrijgeven van de ECG-functie in een aantal landen. Ook zal Apple de beveiliging verbeteren. Welke bugs dat zijn, is waarschijnlijk pas duidelijk zodra watchOS 6.2.8 voor iedereen te downloaden is. Mocht er toch nog iets ontdekt zijn, dan werken we dit artikel bij.

Tijdlijn watchOS 6.2.8 beta

Hieronder vind je een tijdlijn van de watchOS 6.2.8-beta’s. We verwachten watchOS 6.2.8 in juni of juli 2020.

  • watchOS 6.2.8 beta 3: 30 juni 2020 (verschenen)
  • watchOS 6.2.8 beta 2: 10 juni 2020 (verschenen)
  • watchOS 6.2.8 beta 1: 3 juni 2020 (verschenen)
  • watchOS 6.2.8 final: juni/juli 2020 (verwacht)

Over het testen van beta’s
Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Allereerst zijn meestal niet alle functies direct beschikbaar, maar worden deze gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers of kunnen sommige apps nog niet goed werken. Hou hier dus rekening mee als je besluit een watchOS-update te gaan testen. Het wordt dan ook afgeraden om een beta op een toestel te installeren dat je dagelijks gebruikt, omdat er nog veel problemen in de beta kunnen zitten. Bij watchOS kun je bovendien niet downgraden.

Dit artikel zal bij nieuwe beta’s steeds opnieuw worden gepubliceerd, waarbij we de nieuw toegevoegde functies bijwerken.

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 30 juni: De derde beta staat voor je klaar.
  • 2020 - 10 juni: De tweede beta is er nu.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.