Dashcam navigatie van Sygic

Sygic: dashcam-functie nu met CarPlay-support

De nieuwste versie van de Sygic-app heeft nu een vernieuwde dashcam. Deze is nu voorzien van een dual-display-functie in CarPlay. Dit houdt het volgende in.

Sygic dashcam verbeterd

Je kunt nu de CarPlay-navigatie op het hoofdscherm van je entertainmentsysteem bekijken, terwijl de iPhone de beelden op de weg live vastlegt. De Slowaakse navigatiefabrikant startte in januari met ondersteuning voor CarPlay, maar pakte de introductie wat knullig aan. Later volgde nog CarPlay-ondersteuning in de offline-app. Ondertussen is alles weer op z’n pootjes beland en kan het team door met zinvolle vernieuwingen. De nieuwe versie van de dashcam bevat bijvoorbeeld extra beveiligingsfuncties, zoals automatisch opslaan bij een ongeval. Bij het opslaan worden meteen datum, tijdstip en locatie vastgelegd.

De dashcam van Sygic is bedoeld voor mensen die geen aparte dashcam-camera aan de voorruit hebben hangen, maar ook voor mensen die vaak aan carsharing doen of een leenwagen hebben. Bij een ongeval beschik je dan in ieder geval nog over de beelden. En omdat je tijdens het autorijden toch niet met je iPhone mag spelen, kun je die prima gebruiken als dashcam-camera.

Onderstaande video laat zien hoe het werkt:

Je hebt voor de dashcam alleen een iPhone-houder voor de autoruit nodig en het mooie is: omdat het een iPhone is beschik je over een apparaat met uitstekende camera en een snelle processor. Een bewegingssensor en een GPS zitten er ook al in. Als je een dergelijke kwaliteit in een losse dashcam zoekt ben je veel geld kwijt. Sterker nog: het is lastig om een dashcam te vinden die dezelfde kwaliteit hardwarecomponenten biedt als een iPhone.

Sygic-dashcam

Op de website van Sygic is nog meer informatie te vinden over deze nieuwe functie.

Om de dashcam te kunnen gebruiken moet je wel Premium-gebruiker van Sygic zijn. Premium for CarPlay kost je €39,99 en nu snap je ook meteen waar alle ophef in januari om te doen was: veel mensen hadden eerder al voor de Sygic-software betaald en moesten opeens weer een flink bedrag bijlappen om CarPlay te kunnen gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juni 2019, 15:22
Bron Bron iPhone-ticker
Categorie Apps
Onderwerpen Navigatie, sygic

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.