watchOS 2

Apple stelt watchOS 2 beta 3 beschikbaar

De derde beta van watchOS 2 is nu te downloaden. De eerste, grote software-update voor de Apple Watch is hiermee nog een stap dichterbij.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

watchOS 2Apple heeft de derde beta uitgebracht van watchOS 2. Hierin verbetert Apple de aankomende versie van watchOS op een aantal fronten. Apple bracht de eerste beta van watchOS 2 uit op WWDC 2015, tegelijk met iOS 9 en OS X El Capitan. Later dit jaar wordt watchOS 2 voor iedereen beschikbaar gesteld.

watchOS 2 beta 3 verbetert de functies die Apple in de eerste beta heeft geïntroduceerd. Het is met watchOS 2 bijvoorbeeld mogelijk om native applicaties te ontwikkelen. Ontwikkelaars mogen daarnaast Complicaties maken voor op de wijzerplaat. Leg je de Apple Watch gekanteld neer terwijl hij oplaadt? Dan wordt de nieuwe Nightstand-modus geactiveerd en kun je op je nachtkastje makkelijk de tijd zien.

Op het moment is watchOS 2 nog een beta. De kans op vastlopers is daarom een stuk groter, en de batterij houdt het bij velen ook minder lang vol. Dat is bij software-beta’s van Apple vaker het geval, maar bij iOS of OS X kun je altijd nog downgraden. Dat is bij watchOS 2 niet het geval. Heb je de beta eenmaal geïnstalleerd? Dan kun je de Apple Watch alleen maar downgraden door hem naar een Apple Store te brengen. Iets dat in Nederland vanaf 17 juli (hopelijk) mogelijk is.

Lees ook: Pas op: downgraden van watchOS 2 beta niet mogelijk

watchOS 2 beta 3 installeren

Heb je een eerdere beta van watchOS 2 geïnstalleerd? Dan kun je upgraden naar beta 3 vanuit de Apple Watch-app op de iPhone. Zo niet, dan installeer je watchOS 2 beta 3 door je iPhone te upgraden naar de laatste iOS 9-beta. Vanaf de iPhone kun je vervolgens een speciaal voorzieningsprofiel installeren op de Apple Watch, zodat je in aanmerking komt voor de watchOS 2-beta. Het voorzieningsprofiel en de iOS 9-beta zijn te downloaden op Apple’s ontwikkelaarswebsite.

Dit is er nieuw in watchOS 2 beta 3

In watchOS beta 3 troffen we een aantal interessante vernieuwingen aan. Eén ervan kun je uitvoeriger lezen in een apart artikel: het feit dat er nu een activeringsslot op de Apple Watch zit. Dat moet het risico op diefstal verkleinen. Een dief kan niets met een gestolen Apple Watch, zolang deze nog op het account van de rechtmatige eigenaar staat.

apple-watch-nieuw-muziekicoontje apple-watch-minder-ronde-codeknoppen

Nieuw Muziek-icoontje en minder ronde knoppen

Twee andere opvallende (maar tamelijk kleine) veranderingen in deze beta:

  • Het Muziek-icoontje is vernieuwd. Dat mocht ook wel, want het icoon was nog niet aangepast voor de nieuwe Muziek-functies die sinds iOS 8.4 beschikbaar zijn.
  • Minder ronde knoppen bij het invoeren van de toegangscode op de Apple Watch (zie hieronder).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 juli 2015, 13:11
Categorie iOS
Onderwerpen apple watch, watchos 2

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.