De eerste screenshots van Apple News

In iOS 9 beta 3 is de Apple News-app voor het eerst te bewonderen. Wij laten aan de hand van screenshots zien, hoe deze app eruit komt te zien.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

apple-wwdc-news-appMet de komst van iOS 9 beta 3 is ook de Apple News-app beschikbaar gekomen voor betatesters. Als Nederlandse betatester kan het zijn dat je nog geen icoontje voor Apple News op je homescreen ziet. Maar wijzig je de locatie naar Verenigde Staten, dan kun je de app gaan gebruiken, zo ontdekte onze iCulture-huisvriend @basvanderploeg. Je moet na het wijzigen van je locatie nog wel even je iPhone of iPad herstarten. Hieronder zie je hoe de Apple News-app eruit ziet aan de hand van screenshots, gemaakt door Bas.


Bekijk ook

Apple News: alles over deze nieuwsdienst en app

Apple News is een app waarmee je artikelen van kranten, tijdschriften, blogs en websites kunt lezen. De app is te gebruiken in een beperkt aantal landen, maar via een omweg kun je er ook in Nederland en België gebruik van maken. Daarnaast is er de betaalde dienst News+.

Apple News opstarten

Als je de app opstart, word je welkom geheten door een nogal saai uitziend scherm: “Welkom bij News” (inderdaad, de Engelstalige naam). Zou Apple die term echt niet gaan vertalen?

apple-nieuws-0

Favorieten kiezen

Open je de app, dan krijg je te zien dat er al een aantal uitgevers is, die de Apple News-structuur gebruiken voor het opmaken van artikelen. Meer informatie hierover lees je in ons dossier Apple News . Je kiest nu je favorieten.

apple-nieuws-1

Er is al behoorlijk wat keus van uitgevers die meedoen, zoals Smithsonian, Vanity Fair, Bloomberg, Quartz en Daily Mail.

apple-nieuws-2

Apple News kan ook nieuwsbrieven sturen

Wil je een nieuwsbrief? Dat kan ook (maar het hoeft niet).

apple-nieuws-3

Is het Flipboard, of toch Apple News?

De artikelen zijn te zien in een weergave die erg op Flipboard lijkt. Eén groot artikel en wat kleinere artikeltjes zonder afbeelding. Zoals je ziet, zijn de artikelen afkomstig van meerdere bronnen. Ze zijn voor jou geselecteerd, op basis van je interesses.

apple-nieuws-4

Hier nog een andere weergave, met meer foto’s. Deze artikelen zijn allemaal afkomstig van Wired.

apple-nieuws-5

Artikels met grote afbeeldingen

Als je zo’n artikel opent, krijg je een fraaie weergave met mooie grote afbeeldingen te zien. Leest lekker op de iPad!

apple-nieuws-6

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.