wallpaper-ios-9-iphone-ipad

iOS 9 beta 3 nu te downloaden

De derde betaversie van iOS 9 is nu beschikbaar voor ontwikkelaars. De nieuwe versie introduceert Apple Music, de muziekdienst die ook met iOS 8.4 beschikbaar komt.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

wallpaper-ios-9-iphone-ipadApple heeft de derde beta van iOS 9 beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars en goedgekeurde testers. In deze testversie verbetert Apple de nieuwe functies die al in iOS 9 beta 1 werden geïntroduceerd. Daarnaast wordt Apple Music vanaf deze betaversie volledig door iOS 9 ondersteund.

Apple Music in iOS 9 beta 3

Apple Music werd door Apple in iOS 8.4 al geïntroduceerd. Betatesters met iOS 9 konden toen al gebruikmaken van bijvoorbeeld het Beats1-radiokanaal, maar de rest van Apple Music was niet tot hun beschikking. Apple-topman Eddy Cue beloofde dat de Apple Music-ondersteuning zou worden uitgebreid in de zojuist verschenen iOS 9 beta 3.

De Nieuws-app is in iOS 9 beta 3 ook beschikbaar, maar alleen voor Amerikaanse gebruikers. Op Nederlandstalige iPhones en iPads is de Nieuws-app nog niet opgedoken. Dat heeft wellicht alles te maken met het aanbod: de Nieuws-app bevat op het moment enkel Amerikaanse media.

Lees ook ons nieuwe artikel: Apple Nieuws, zo werkt het

Op de iPad zie je in een map voortaan meer iconen op één pagina: er staan vier apps op een rij, in plaats van drie (zie afbeelding).

ios9-meer-iconen-op-ipad

apple-music-streaming-kwaliteitIn iOS 9 beta 3 is een nieuwe schakelaar aangetroffen, waarmee je de kwaliteit van muziek kunt verhogen tijdens het luisteren via het mobiele netwerk. Daardoor gaat wel sneller door je databundel heen.

De Foto’s app heeft nu een aparte map voor selfie’s en schermafbeeldingen (screenshots).

In de Mail-app krijg je nieuwe icoontjes te zien bij het swipen op een bericht, zo ontdekte @SossieNL.

Helaas is niet alles pais en vree.

Updaten naar iOS 9 Beta 3

Heb je iOS 9 beta 1 of beta 2 geïnstalleerd? Dan kun je meteen upgraden naar iOS 9 beta 3 vanuit de iOS-instellingen. Dit doe je bij Instellingen > Algemeen > Software-update. Zit je nog op een eerdere iOS-versie, dan moet je de beta downloaden via Apple’s ontwikkelaarswebsite. Hiervoor is een ontwikkelaarsaccount vereist.

iOS 9 werd op 8 juni door Apple aangekondigd, waarna de eerste beta op dezelfde dag nog verscheen. De tweede betaversie verscheen op 23 juni.

In de publieke versie van iOS 9 moeten de grootste kinderziektes zijn verdwenen. In juli komt er ook een publieke beta van iOS 9, zodat iedereen die dat wil de nieuwe functies alvast kan proberen. De uiteindelijke iOS 9-update verschijnt in de herfst van 2015.

Afbeelding mapicoontjes via @basvanderploeg

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 juli 2015, 21:06
Categorie Apple
Onderwerp ios 9 beta

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.