Apple iPad conferentie 16 oktober

Vijf hints die we uit de uitnodiging voor het iPad-event kunnen aflezen

Apple's uitnodiging voor het iPad-evenement op 16 oktober bevat flink wat mogelijke hints. iCulture zet de meest gehoorde hints op een rij.

Het hoge woord is er dan toch eindelijk uit: op 16 oktober organiseert Apple een speciaal evenement, waarbij de nieuwe iPads, Macs, iOS 8.1 en OS X Yosemite aan bod komen. Althans, dat denken we: zoals vanouds staat in Apple’s uitnodiging niet wat er precies besproken zal worden. Maar wie de verstuurde uitnodiging goed bestudeert, ziet al snel hints naar wat Apple zoals van plan is. We zetten de meest genoemde hints op een rij.

Apple iPad conferentie 16 oktober

1. Nieuwe Apple TV

Apple TV Air concept Curved 3Op de uitnodiging staat in grote letters de zin “It’s been way too long”. Voor een leek een vrij onschuldige boodschap: de vorige iPad-aankondiging is alweer een jaar geleden, dus het is tijd om weer eens wat nieuws aan te kondigen. Maar het is niet zo dat Apple de genodigden lang niet gezien heeft: een maand geleden was er nog een speciaal media-evenement voor de iPhone 6 en Apple Watch. De kans is daarom klein dat Apple refereert naar het evenement. Maar waar dan wel naar?

Apple kan wel eens verwijzen naar een radicaal vernieuwd product. Een product dat al lange tijd geen update meer heeft gekregen. Er zijn dan een aantal kandidaten: de iPods zijn al jaren niet bijgewerkt en de iPod Classic verdween laatst zelfs uit het assortiment. Maar een nieuwe Apple TV lijkt ons een geloofwaardiger kandidaat. Volgens geruchten werkt Apple immers al tijdenlang aan een update voor de Apple TV en de meest recente generatie dateert alweer uit 2012. De laatste berichten wijzen er op dat de vierde generatie Apple TV pas in 2015 komt, maar Apple kan ons wel eens gaan verrassen.

2. Nieuwe Macs

macbook_air_2013Nog een mogelijkheid: Apple refereert met de tekst naar nieuwe Macs. De Mac mini is namelijk ook al twee jaar lang niet bijgewerkt. En hoewel de MacBook Air dit jaar nog een update heeft gekregen, lezen we steeds meer over een MacBook Air met 12-inch Retinascherm. Apple’s Cinema Display is ook wel eens toe aan een Retina-update.

De afbeelding van de uitnodiging zelf lijkt ook te wijzen op nieuwe Macs. Op de uitnodiging is een deel van een Apple-logo te zien, waarvan de stilering bekend voorkomt. Dit is dezelfde stijl die Apple eerder dit jaar in een afbeelding gebruikte, toen het 30-jarige bestaan van de Mac werd gevierd. Het kleurgebruik is net wat anders, maar de uitnodiging is duidelijk door de oudere afbeelding geïnspireerd.

Happy Birthday Mac

3. Grotere iPad Pro

iPad Pro concept spotlightApple kan met ‘It’s been way too long‘ ook verwijzen naar de grootte van een nieuw product. En dan is er gelijk één apparaat waar we aan denken: de iPad Pro. Er komen immers al langer berichten voorbij over een grote iPad met een 12,9-inch-scherm. Apple organiseert in oktober doorgaans een iPad-evenement, dus de onthulling van een groter model zou niet heel gek zijn. Misschien moeten we dan nog wel een paar maanden wachten op die grotere iPad, want eerder vandaag circuleerden geruchten dat de productie van de iPad Pro is vertraagd door de iPhone 6 Plus.

Deze theorie zagen we online meermaals voorbijkomen, maar we hebben nog één kritiekpuntje: het is een wat negatief ingestoken hint en dat zijn we van Apple niet gewend. Als Apple hiermee suggereert dat er een grotere iPad wordt aangekondigd, dan is het gek dat ze hem nu al ‘veel te lang’ noemen.

4. Kleuren

Komt de afbeelding van de Apple-uitnodiging je bekend voor? Dat zou zomaar kunnen, want dit is dezelfde uitsnede van het Apple-logo als in de uitnodiging voor het iPhone-event eerder dit jaar. De twee uitnodigingen verschillen op subtiele wijze van elkaar, maar het meest duidelijke verschil zit hem in het kleurgebruik. De uitnodiging voor het iPhone-evenement bestond uit grijstinten, terwijl de nieuwe afbeelding veel kleuriger is. Dit kan betekenen dat Apple kleurrijke producten op de planning heeft staan. Misschien krijgen we nieuwe iPods in meerdere kleuren te zien? Of krijgt de iPad een nieuwe, kleurrijke case?

uitnodiging 9 september 2014

Het kleurgebruik in de uitnodiging kan een hint zijn, maar er kan ook iets onschuldigers achter schuilen: dit zijn dezelfde kleuren die soms in het Apple-logo worden gebruikt. Apple lijkt met de kleurtjes dus ook gewoon zijn gebruikelijke stijl te hanteren. We zullen zien wat het betekent.

5. Vinger boven opengeslagen boek

Een paar iCulture-lezers zien heel wat anders in de uitnodiging: dit is niet een uitsnede van het Apple-logo, maar een vinger boven een opengeslagen boek. We denken niet dat Apple hiermee iets bedoeld, maar het is wel een grappige toevalligheid. Bovendien heeft Apple onlangs het Nederlandse Prss overgenomen, de makers van een ‘iBooks Author voor tijdschriften’. En de link met iBooks en een open boek is snel gemaakt. Wie weet komt dit onderwerp nog even aan bod.

Heb jij andere suggesties? Dan horen we die graag!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 oktober 2014, 13:45
Categorieën Apple, Geruchten
Onderwerpen apple tv, event, ipad air 2

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.