Quip iPhone iPad documenten en spreadsheets

Google Docs-concurrent Quip heeft nu spreadsheets

Het gratis te gebruiken Microsoft Office-alternatief Quip voor iPhone en iPad heeft na een tekstverwerker ook spreadsheets om te bewerken.

Quip iPhone iPad documenten en spreadsheetsDe gratis documentenapp Quip laat je niet alleen meer tekstverwerken. De app die werd begonnen door oud-medewerkers van Google, gaat de concurrentie met Google Documenten verder aan en heeft nu ook een mogelijkheid om spreadsheets te maken. Net als bij het tekstverwerken kan je ook nu met meerdere mensen tegelijk in het document bezig, zowel op de website als in de app.

Foutloos is de nieuwe functie van Quip nog niet. Zo zien we de ingevulde velden op een spreadsheet verdwijnen nadat we de app van de liggende houding naar de staande houding brengen. Pas als we het document opnieuw openen, zijn de vakken weer voorzien van zichtbare informatie. Verder ziet de functie er veelbelovend uit.

Quip spreadsheets iPhone tekst Quip iPhone numeriek veld

De spreadsheets in Quip bedienen anders dan het tekstgedeelte, maar ook nu zijn de opties op een logische manier verwerkt. Je tikt op de tekstbalk onderin beeld en krijgt een uitgebreid menu met tabbladen. Met de eerste tab schrijf je makkelijk, de tweede heeft een numeriek veld en de derde is uitstekend voor berekeningen met allerlei standaardfuncties. Het vierde tabblad is voor algemene bewerkingen voor tekst (vetgedrukt en cursief), maar ook voor het invoegen van nieuwe kolommen en rijen, het toevoegen van een nieuwe spreadsheet en het sorteren van een kolom. Het laatste tabblad is geschikt voor aantekeningen.

Quip spreadsheets iphone functies Quip spreadsheets iPhone vetgedrukt

Met de knop ‘Normaal’ in het tekstvak bepaal je hoe je getal is uitgelijnd in een kolom. Zo is die instelling een stuk eenvoudiger te bereiken dan in Google Spreadsheets, Microsoft Excel en Apple’s Numbers. Ook handig is dat je een tekst in een vak niet meteen verwijderd als je erop terugkomt om te typen. Je kan meteen verder gaan waar je was. De laatste handige functie vind je onder de instellingen: daar kan je het thema van de spreadsheet omzetten naar document, waarna je spreadsheet een bijlage wordt in een tekst.

Quip was al een van de beste notitie-apps op iPhone en iPad en ook het nieuwe spreadsheet-gedeelte ziet er overtuigend uit, op die kritieke maar te repareren fout van verdwijnende informatie na. Het enige waar nog steeds niks over bekend is, is de manier waarop Quip geld wil verdienen: de app is nog steeds gratis en reclameloos.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 oktober 2014, 15:53
Categorie Apps
Onderwerpen documenten, google documenten, spreadsheet

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.