Foodzy iPhone voedingstracker iOS 8

Foodzy synchroniseert nu met Apple’s Gezondheid-app

De Nederlandse voedingsapplicatie Foodzy voor iPhone kan de data wat je eet en drinkt nu synchroniseren met de Gezondheid-app en HealthKit in iOS 8.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Foodzy iPhone voedingstracker iOS 8De voedingsapp Foodzy synchroniseert nu met Apple’s Gezondheid-app. Dankzij een update van de Nederlandse applicatie wordt je voedingsinname uitgewisseld met Apple’s app, zodat andere apps weer gebruik kunnen maken van die data. Op papier kan bijvoorbeeld een Endomondo zo zien of je genoeg calorieën verbrandt voor je eetgedrag – maar dan moet een app wel gebruik willen maken van die data. Foodzy werd eveneens geoptimaliseerd voor de schermgroottes van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus.

Foodzy noemt zichzelf een foodlogging dienst; een applicatie die als hoofdfunctie heeft dat je bijhoudt wat je op een dag eet en drinkt. Volgens mede-oprichter Johan Voets heeft de app inmiddels 30.000 producten uit de Nederlandse schappen geïndexeerd. Elk product heeft een standaardportie en door die aan te passen, berekent Foodzy zelf het aantal ‘bits’ dat je binnen krijgt. Producten die je vaak neemt, zie je prominent gepresenteerd in de app en kan je met één veegbeweging opnieuw ingeven. Ook kan je het eetgedrag van vrienden volgen, wat misschien motiveert om zelf ook gezonder te eten.

Foodzy iPhone producten zoekenDe Nederlandse applicatie kreeg er onlangs nog een grote concurrent bij in de vorm van Up by Jawbone, een app die nu ook zonder sportbandje je slaap, aantal stappen en voedingsinname kan meten. Ook Up by Jawbone heeft een uitgebreide database met soorten voeding waarvan je de portie kan aangeven, maar de applicatie synchroniseert nou net de voeding niet met Apple’s Gezondheid-app. Foodzy kan je geschiedenis daarnaast ook visualiseren in allerlei grafieken of zelfs een rapportage laten printen voor je huisarts. De app volledig gebruiken kost wel 21,99 euro per jaar, wat zo’n 22 euro duurder is dan het gebruik van UP by Jawbone.

Lees ook: Deze apps hebben Gezondheid-ondersteuning

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 oktober 2014, 14:30
Categorie Apps
Onderwerpen eten, Foodzy, voeding

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.