Apple Watch grijpt de helft van de gehele smartwatchmarkt

De Apple Watch doet het erg goed, zo blijkt uit de laatste cijfers. Volgens schattingen is de Apple Watch verantwoordelijk voor de helft van de totale verkopen.

Apple maakt van de Apple Watch, en tegenwoordig ook van de iPhone, iPad en Mac, geen exacte verkoopcijfers meer bekend. Om een beetje een idee te krijgen van het aantal verkochte exemplaren, moeten we dus afgaan op externe bedrijven die vaak schattingen maken van verkoopcijfers. Deze keer is het Strategy Analytics die met een schatting komt voor de verkoop van smartwatches. Volgens hun laatste analyse slokt de Apple Watch de halve smartwatchmarkt op. 51% van de verkochte smartwatches betrof een Apple Watch.

‘Apple verkocht 9,2 miljoen Apple Watches in Q4 2018’

Apple wist in het afgelopen vierde kwartaal van 2018 volgens het onderzoek wereldwijd 9,2 miljoen stuks van de Apple Watch te verkopen. Daarmee laat het de nummer twee, Samsung, ver achter zich. Er werden in totaal namelijk 2,4 miljoen Samsung-horloges verkocht. Fitbit maakt de top drie af met 2,3 miljoen stuks.

Smartwatch verkopen in 2018.

De groei van de Apple Watch ten opzichte van een jaar eerder bedraagt zo’n 18 procent. Dat zal ongetwijfeld gekomen zijn door de introductie van de Apple Watch Series 4, die een nieuw design en meer gezondheidsfuncties bracht. In totaal wist Apple in 2018 22,5 miljoen Apple Watches te verkopen. Op afstand volgt dan Fitbit met 5,5 miljoen stuks. Over de exacte verdeling van Apple Watch-modellen is helaas niets bekend.

Totale markt flink gestegen
Als je kijkt naar de populariteit van de smartwatches in het algemeen, zie je een stijging van 56% ten opzichte van 2017. In heel 2018 is het Apple gelukt om exact 50% van de markt in handen te krijgen. Dat is overigens wel een daling ten opzichte van 2017, toen de Apple Watch nog verantwoordelijk was voor ruim 60% van de verkopen. Vooral Fitbit is het afgelopen jaar sterk gegroeid, met een marktaandeel van ruim 12% in 2018 ten opzichte van 1,7% een jaar eerder. Dat zal ook ongetwijfeld komen door het groeiend aantal modellen, die vaak ook een stuk goedkoper zijn.

Meer cijfers en statistieken bekijk je bij Strategy Analytics.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 februari 2019, 9:02
Bron Bron Strategy Analytics
Categorieën Achtergrond, iDevices
Onderwerpen apple watch, verkopen
Device Apple Watch
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.