Upright: steuntje in de rug voor een betere houding

De Upright is een klein apparaatje dat je op je rug plakt, en je vervolgens via trilsignalen corrigeert als je een slechte houding aanneemt. Een bijbehorende iOS-app geeft trainingen om je houding te verbeteren.

Upright

Geef het maar toe, ook jij zit vaker dan je wilt onderuitgezakt in je bureaustoel. Slecht voor je rug en je maakt er ook nog een slechte indruk op je collega’s mee. Keer op keer jezelf corrigeren om recht te gaan zitten blijkt uit ervaring niet erg effectief, dus is het tijd voor een hulpmiddel. Upright is een klein apparaatje dat je op je rug plakt en dat je corrigeert als je onderuit zakt.


De Upright is het resultaat van een succesvolle crowdfundingcampagne en is vanaf nu te pre-orderen. Met de Upright haal je een klein apparaatje in huis, dat je met een speciaal stickertje op het midden van je rug plakt. Hierdoor kan de gadget je ruggenwervels in de gaten houden.

Upright

Trillen en corrigeren
Als je de Upright voor het eerst opplakt moet je hem kalibreren, zodat het apparaatje weet wanneer je rechtop staat. Zodra jij onderuit begint te zakken (en dus een slechte houding aanneemt), geeft de Upright een trilsignaal totdat je weer goed zit. Dit moet ervoor zorgen dat je jouw houding corrigeert en zo naar verloop van tijd uit jezelf stopt met inzakken.

Dit trilsignaal moet nooit vervelend worden, en is niet zichtbaar onder je kleding. Op de bijbehorende iOS-app kun je een speciaal trainingsschema opstellen en inzien die kan variëren van 15 minuten tot een uur.

Pre-order voor 20 oktober
Upright-appHet is volgens de makers van UpRight niet de bedoeling dat je het apparaatje ‘s ochtendsvroeg opplakt en voordat je gaat slapen weer afdoet. Het is een trainingshulp, dat je bijvoorbeeld inzet als je achter je bureau gaat zitten. Naar verloop van tijd zul je de Upright steeds minder nodig hebben.

De Upright maakt via Bluetooth draadloos verbinding met je iPhone en is op te laden op een docking station. De accu van deze gezonde gadget heeft een batterijduur van tien dagen. Voor $129,95 kun je de Upright bestellen, wat omgerekend neerkomt op €113 exclusief verzendkosten.
Als je voor 20 oktober bestelt, krijg je in november een exemplaar thuis gestuurd.

Eerder verscheen al de LUMOback, waarmee je ook rugklachten kunt voorkomen dankzij een sensor.

Bekijk ook

LUMOback voorkomt rugklachten dankzij sensor en iOS-app

Vorig jaar schreven we al over de LUMOback, een sensor met app waarmee je rugklachten kunt voorkomen. Na een succesvol Kickstarter-project is de LUMOback nu gewoon verkrijgbaar. iPhoneclub-lezer Paul heeft er ervaring mee.

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.