LUMOback voorkomt rugklachten dankzij sensor en iOS-app

Vorig jaar schreven we al over de LUMOback, een sensor met app waarmee je rugklachten kunt voorkomen. Na een succesvol Kickstarter-project is de LUMOback nu gewoon verkrijgbaar. iPhoneclub-lezer Paul heeft er ervaring mee.

lumoback-houdingVorig jaar schreven we op iPadclub over LUMOback, een Kickstarter-project voor mensen met rugklachten. Inmiddels is het Kickstarter-project afgerond en ligt de LUMOback gewoon in de winkel, zonder wachttijd. iPhoneclub-lezer Paul kocht zo’n LUMOback en meldt ons dat het dragen van de sensor de eerste dagen behoorlijk vermoeiend is. Je moet rekening houden met een gewenningsperiode. Paul is op aanraden van zijn fysiotherapeut begonnen met het dragen van twee uur per dag, omdat de spieren anders overbelast raken. Ook moet je rekening houden met een flink prijskaartje van 149 dollar.

En dat is alleen nog de prijs van de LUMOback zelf, want voor verzendkosten betaal je ook nog eens 70 dollar. Maar wie flinke rugpijn heeft, heeft dat er wellicht voor over. LUMOback ziet eruit als een hartslagmeter, maar je draagt hem als een soort tailleband met de sensor aan de achterkant. De sensor waarschuwt met een trilling wanneer je houding niet goed is. Ook kun je via de bijbehorende app controleren hoe je zithouding is, aan de hand van een draadpoppetje. De LUMOback werkt met Bluetooth 4.0 en is daarom alleen geschikt voor de iPhone 4S en nieuwere iOS-apparaten. Paul heeft tijdens het gebruik twee minpunten ontdekt: de verbinding valt wel eens weg en de app start steeds met dezelfde intro. Dat begint na verloop van tijd vervelend te worden. Gelukkig heb je de app niet altijd nodig, want de sensor werkt zonder hulp van iPhone of iPad. Zodra je een ingezakte houding aanneemt, gaat ‘ie vanzelf trillen, ongeacht of de iPhone is verbonden.

lumo-sensor-app

De LUMOback kan trouwens meer dan je zithouding in de gaten houden. Hij detecteert ook wanneer je staat of wandelt en telt het aantal stappen terwijl je loopt. Draag je de sensor ‘s nachts, dan kan het apparaat laten zien hoe vaak je op welke zij slaapt. Early adopters van het Kickstarter-project betaalden maar 99 dollar voor de LUMOback, maar hadden wel te maken met een lange wachttijd en onzekerheid of het apparaat ooit realiteit zou worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 mei 2013, 13:30
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.