Uitgelicht
Apple's WWDC 2024 - de belangrijkste aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Modulaire Blocks-smartwatch is razend populair op Kickstarter

De modulaire smartwatch Blocks is een enorme hit op Kickstarter. In een dag is er al meer dan een half miljoen dollar opgehaald. Waarom loopt iedereen weg met deze smartwatch (die iOS-ondersteunt).
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Blocks-smartwatch

Apple zegt keer op keer dat de Apple Watch hun meest persoonlijke product ooit is, maar op de wijzerplaten en polsbandjes na zijn er eigenlijk maar weinig mogelijkheden om de smartwatch echt uniek te maken. De Blocks is de eerste modulaire smartwatch, waar je zelf nieuwe functies aan toevoegt. Op de eerste dag is er al meer dan een half miljoen dollar opgehaald op Kickstarter.


In juni schreven we al over de Blocks, een smartwatch waar je nieuwe functies aan toevoegt door de schakels van het bandje te verwisselen. Klik de batterij-schakel bijvoorbeeld vast om je accu langer mee te laten gaan, of voeg vingerafdrukscanner toe via een andere schakel.

Bekijk ook

Met Blocks stel je zelf jouw ideale smartwatch samen

Weet jij hoe jouw perfecte smartwatch eruit ziet? Met de Blocks kun je de functies zelf samenstellen door modules in het bandje.

Blocks-smartwatch

Stel zelf je smartwatch samen
Een interessant concept, waarmee je de smartwatch helemaal op jouw behoeftes aan kunt laten sluiten. Wil je bijvoorbeeld het horloge alleen gebruiken als je gaat hardlopen, dan kun je een hartritme- en GPS-schakel toevoegen.

Mensen met een gemiddelde polsomvang zouden vier modules tegelijk kunnen koppelen aan de Blocks, terwijl mensen met een kleinere pols genoegen zullen moeten nemen met drie verschillende schakels.

Omdat de makers van Blocks een open platform gemaakt hebben, kunnen ontwikkelaars in de toekomst zelf schakels ontwikkelen, al hangt het natuurlijk van het succes van de Blocks af of bedrijven hier ook echt de moeite voor gaan nemen.

Blocks-kleuren

Via een bijbehorende iOS-app kun je de Blocks-smartwatch aan je iPhone koppelen. In die app selecteer je vervolgens ook verschillende wijzerplaten uit en zie je welke apps de Blocks ondersteunen. In de app krijg je ook toegang tot de Blockstore, waar je nieuwe schakels aan kunt schaffen.

Half miljoen in een dag
De crowdfundingcampagne voor de Blocks is een razend succes. Met nog 36 dagen te gaan is er al meer dan een half miljoen opgehaald, terwijl het streefbedrag ‘slechts’ $250.000 bedraagt.

http://kck.st/1GFVeuA

De eerste early bird-opties zijn dan ook al lang en breed vergeven, maar als je snel bent kun je nog een Blocks bestellen voor $275 (omgerekend €239). Je krijgt dan in mei 2016 een Blocks thuisgestuurd met vier modules naar keuze.

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.