Birdie is een Flappy Bird-kloon voor je Apple Watch

Birdie is een Flappy Bird-kloon die je kunt besturen met de Digital Crown van de Apple Watch. Is dit spelletje net zo frustrerend als het origineel?

Mis je die goede oude tijd van Flappy Bird? Dan is er goed nieuws, want er is een nieuw tijdperk aangebroken. Birdie is een Flappy Bird-kloon die speciaal gemaakt is voor de Apple Watch. Met deze game hoef je je gelukkig nooit meer te vervelen.

Birdie: Flappy Bird voor de Apple Watch

Zo’n anderhalf jaar geleden bleek Flappy Bird een enorme hit. In dit uitermate frustrerende spelletje was het de bedoeling om op het scherm te blijven tikken om zo een vogeltje in de lucht te houden en langs buizen te laten vliegen. De oorspronkelijke maker was zo overrompeld door het succes, dat hij de game snel uit de App Store haalde. Wat volgde waren een hele hoop klonen en nu is er ook een versie voor de Apple Watch, hoewel hij net even anders werkt.

Birdie voor de Apple Watch is een Flappy Bird-kloon.   Birdie voor de Apple Watch is een Flappy Bird-kloon.

Het vogeltje in Birdie bestuur je niet door op het kleine scherm van de Apple Watch te tikken, maar door te draaien aan de Digital Crown. Het vogeltje in Birdie vliegt vanzelf recht naar voren, waardoor je hem alleen maar naar boven of beneden hoeft te bewegen met de Digital Crown. Hierdoor hoef je dus niet als een gek op het scherm te tikken, wat Birdie een stukje minder frustrerend maakt dan het origineel.

Birdie heeft vier moeilijkheidsgraden, waarbij het enige verschil de grootte van de doorgang is. Birdie is een simpel spelletje waar je best even de tijd mee kan doden, maar zal niet de impact hebben van het origineel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.