Twitter threaded reply

Twitter voor iOS toont voortaan antwoorden in context

De Twitter-app voor iOS maakt het vanaf vandaag makkelijker om een gesprek te volgen. Antwoorden op berichten worden voortaan als een zogenaamde threaded reply gezet, zodat je weet wie waarop gereageerd heeft.

Twitter-app toont treaded replies

Het gaat om een subtiele verandering in het design, die in de iOS-app is doorgevoerd. Het wordt daardoor gemakkelijker om het overzicht te houden als meerdere mensen reageren op een bericht. Ook kun je makkelijker inhaken op een conversatie, zonder verwarring te veroorzaken. Je hoeft hiervoor je app niet te updaten, want het wordt op serverniveau ingeschakeld. Voorheen was het lastig om het verschil te zien tussen een originele tweet en een antwoord.

Er verschijnt nu een duidelijke lijn tussen de oorspronkelijke tweet en het antwoord. Ook reacties op antwoorden zijn duidelijker te herkennen, omdat ze inspringen en zijn verbonden door een serie verticale lijntjes. In het voorjaar van 2019 liet Twitter het al als demo zien in de experimentele beta twttr-app.

Twitter threaded replies

Twitter geeft aan dat de nieuwe layout het hopelijk gemakkelijker maakt om te antwoorden en mee te doen aan bestaande conversaties. Daarmee wil Twitter ook stimuleren dat er meer gereageerd wordt, in plaats van het domweg doorbladeren van je tijdlijn.

Je krijgt threads te zien van mensen die je wel en niet volgt, dus als je bekende Nederlander bent kunnen de antwoorden op je superbelangrijke tweet nog steeds onoverzichtelijk worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2020, 10:06
Categorie Apps
Onderwerp twitter

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.