Twttr logo

Twitter brengt twttr-app uit voor het testen van nieuwe functies

Twitter is gestart met de app 'twttr' waarin allerlei nieuwe functies getest worden. De eerste groep gebruikers kan er nu mee aan de slag.

De naam twttr is een verwijzing naar de codenaam waarmee Twitter gestart is. Die naam was geïnspireerd op de fotodienst Flickr, die toen erg populair was. Het had er ook mee te maken dat de domeinnaam twitter.com al in gebruik was. Zes maanden later kochten de oprichters alsnog het domein en wijzigden de naam naar Twitter. Twttr wordt een experimentele app met nieuwe functies en de eerste groep gebruikers kan vanaf vandaag aan de slag. Het geeft Twitter de mogelijkheid om iets nieuws te proberen, zonder dat gewone gebruikers erdoor in verwarring worden gebracht. Ook wil Twitter zoveel mogelijk feedback verzamelen en op basis daarvan nieuwe functies maken.

Twttr: testapp van Twitter gestart

Aanvankelijk zal de nadruk bij twttr liggen op een nieuwe layout voor gesprekken. Er zullen verschillende manieren worden geprobeerd om antwoorden weer te geven. Ook is bepaalde info niet zichtbaar om het makkelijker te maken om lange gesprekken te lezen. De antwoorden zijn verschillend gekleurd, zodat je goed onderscheid kunt zien tussen degene die het gesprek is begonnen en anderen. Ook de mensen die je volgt hebben een eigen kleur. Zo kun je meteen zien of de originele persoon zich ergens in het gesprek mengt.

Niet iedereen kan meedoen aan twttr. Aanvankelijk zullen een paar duizend Engels- en Japanstalige gebruikers worden toegelaten. Er geldt geen geheimhouding, dus alle veranderingen kunnen in het openbaar worden besproken. Wel gelden er een aantal regels. Zo wordt verwacht dat gesprekken over het nieuwe design worden getand met #LetsHaveAConvo. Ook kunnen testers feedback leveren via een online formulier. Krijg je toegang, dan moet je via TestFlight de beta-app downloaden.

Twitter probeert zichzelf opnieuw uit te vinden, nadat er klachten kwamen over de slechte sfeer en misbruik. Het nieuwe design helpt misschien om zinvolle bijdragen beter zichtbaar te maken en de antwoorden van trollen wat meer te verbergen. Aanmelden kan hier.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 maart 2019, 20:09
Categorie Apps
Onderwerp twitter
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.