iculture-peilt
iCulture Peilt
Twitter threaded reply

Twitter overweegt betaalde functies zoals ‘undo’ en reclamevrij [poll]

Zou jij ervoor betalen?

Twitter overweegt een betaald abonnement in te voeren. Momenteel is het bedrijf bezig met een enquete om te achterhalen voor welke functies mensen willen betalen. Ondertussen is ook een verdachte aangehouden in het kader van de grote Twitter-hack in juli 2020.

Betaalde Twitter-functies op komst

Heel veel apps bieden momenteel betaalde functies in hun app. Bij Twitter is alles altijd gratis geweest, maar het bedrijf overweegt nu een betaalmodel in te voeren voor mensen die extra functies willen. In een enquete is te zien wat we dan zoal kunnen verwachten. Helaas komt de meestgevraagde functie om tweets te bewerken niet in het lijstje voor. Wel overweegt Twitter de mogelijkheid om met een ‘undo send’ optie eventuele blunders offline te halen. Het is overigens al langer mogelijk om tweets na publiceren te wissen.

Andere mogelijke betaalfuncties zijn het verminderen of verwijderen van advertenties, geavanceerde statistieken, meerdere gebruikersrollen voor bedrijven, eigen hashtags, profielbadges en dergelijke. Wij vragen ons af: zou jij ervoor betalen?

Je kunt de poll ook invullen via deze link.

Dit zijn de mogelijke functies:

 • Een undo-knop waarmee je een tweet binnen 30 seconden ongedaan kunt maken.
 • Zelfgekozen kleuren voor de Twitter-app en -website.
 • Langere teksten en hogere-resolutie video’s posten.
 • Geavanceerdere statistieken.
 • Zelfgekozen profielbadges, bijvoorbeeld voor journalisten die bij een bepaalde krant werken.
 • Een lijst met standaardantwoorden om sneller te kunnen reageren.
 • Vacaturefuncties.
 • Eigen stickers en hashtags.
 • Statistieken van andere accounts, bijvoorbeeld hoe vaak je interactie met een bepaald account hebt gehad.
 • Meerdere gebruikersrollen, voor grote organisaties.
 • Minder of geen reclames.

Grote Twitter-hack: tiener uit Florida opgepakt

Ondertussen zit er ook schot in de zaak rond de grote Twitter-hack uit juli 2020. Het brein achter de operatie zou zijn opgepakt: het gaat om de 17-jarige Graham Clark uit Florida. Hij is inmiddels in Tampa (FL) vastgezet. Tijdens de hack maakten grote accounts zoals Apple, Elon Musk, Bill Gates en anderen reclame over bitcoin-oplichting. Het duurde urenlang, waarna Twitter besloot om alle geverifieerde accounts te blokkeren.

Apple Bitcoin hack

De tiener uit Florida wordt 30 zaken ten laste gelegd, waaronder georganiseerde fraude, frauduleus gebruik van persoonlijke informatie, computervredebreuk en communicatiefraude. De staten Californië en Florida werkten samen met de FBI, de IRS en de geheime dienst om de tiener in de kraag te vatten. Ook de 19-jarige Brit Mason (‘Chaewon’) Sheppard en de 22-jarige Nima (‘Rolex’) Fazeli uit Florida werden gearresteerd. Ze maakten gebruik van social engineering, waarbij via Twitter-medewerkers toegang werd verkregen tot de interne systemen. Daarbij werden 130 accounts aangevallen en werd vanuit 45 accounts een bitcoin-scam verstuurd. Ook zou een account van een verkozen politicus uit Nederland zijn getroffen, meest waarschijnlijk Geert Wilders.

Twitter heeft inmiddels meer details vrijgegeven over de hack en legt in een blogposting uit hoe ze dit in de toekomst denken te voorkomen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 augustus 2020, 8:49
Categorie Diensten
Onderwerpen iculture peilt, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.