Outlook Mail-logo

Outlook voor Mac werkt beter met Gmail, Google Agenda en Contacten

Microsoft gaat in Outlook voor Mac meer functies aanbieden op het gebied van Gmail, Google Contacten en Google Agenda.

Microsoft gaat zorgen dat Google Agenda en Contacten voortaan ook met Outlook voor de Mac kunnen synchroniseren. Bovendien komen er verbeterde Gmail-functies in Outlook voor Mac. De verbeteringen komen later dit jaar beschikbaar voor gebruikers van Outlook 2016.

Outlook Mail-logo

Outlook voor Mac en Google-diensten

Outlook for Mac werkt al samen met Gmail-accounts, zodat je in ieder geval je e-mail kunt lezen en beheren. Maar het kan altijd beter. Zodra de update beschikbaar komt kun je als Gmail-gebruiker ook je adresboek en je agenda-afspraken bekijken via de Microsoft-app. Alle standaard acties worden ondersteund, zoals het toevoegen, wissen, bewerken van de tijd en de locatie.

Outlook 2016 voor Mac met Google Agenda en Contacten

Ben je lid van Office Insider Fast, dan kun je de functies voor Google Agenda en Google Contacten als eerste testen, namelijk vandaag al. Een update van Outlook 2016 voor Mac maakt dat mogelijk. Vervolgens zal het beschikbaar komen voor gebruikers van Office 365 die beschikken over de gewone versie van Outlook 2016 voor Mac. Daarmee staat de Mac-versie meteen weer gelijk met de iOS- en Android-versies van Outlook, die al langer verbeterde Google-ondersteuning boden.

Outlook 2016 voor Mac met Google Agenda en Contacten

Geavanceerde Gmail-functies in Outlook

Maar er is meer. Microsoft is van plan om Gmail-gebruikers geavanceerde e-mailfuncties aan te bieden. Die functies waren voorheen alleen beschikbaar voor mensen met een e-mailadres van Outlook.com, Office 365 of Exchange. Je hebt straks ook bij Gmail-accounts een Focused Inbox, meer opties voor gereserveerde reizen en het bezorgen van pakketjes. Later komen er nog meer functies bij.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 maart 2017, 19:31
Categorie Apps
Onderwerpen gmail, google, microsoft, outlook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.