tvOS 15.1 Final.

Apple brengt tvOS 15.1.1 uit met bugfixes voor de Apple TV

Apple heeft weer een nieuwe update uitgebracht, namelijk tvOS 15.1.1. De update is beschikbaar voor de Apple TV en bevat alleen een paar bugfixes.

Apple bracht onlangs tvOS 15.1 uit voor de Apple TV, waarin een nieuwe functie toegevoegd werd: SharePlay. Blijkbaar heeft Apple nog een probleem ontdekt in deze versie, want speciaal voor de Apple TV is er nu een nieuwe update uitgebracht: tvOS 15.1.1. De nieuwe versie heeft buildnummer 19J581.

tvOS 15.1.1 beschikbaar

Dankzij SharePlay kun je samen met iemand anders via FaceTime synchroon naar Apple TV+ kijken of muziek luisteren met Apple Music. En met tvOS 15.1 of nieuwer, kun je dit alles op het grote scherm kijken. Je gebruikt dan je iPhone of iPad voor de FaceTime-conversatie, maar je Apple TV om de film of serie op te kijken.

Bekijk ook

tvOS 15.1 is uit: nu met SharePlay op de Apple TV

Apple heeft tvOS 15.1 uitgebracht. Daarmee kan je SharePlay gebruiken op de Apple TV. De update is er voor de Apple TV HD en Apple TV 4K.

Blijkbaar is er toch een probleem tussen geslopen, want nu heeft Apple een aanvullende update tvOS 15.1.1 uitgebracht. We weten niet welke bugs Apple opgelost heeft, want van tvOS brengt Apple meestal geen releasenotes uit. De update is in ieder geval beschikbaar voor de Apple TV HD en Apple TV 4K.

tvOS 15.1.1 downloaden
tvOS 15.1.1 is alleen beschikbaar op de Apple TV HD en Apple TV 4K (zowel de 2021- als 2017-versie). Weet je niet welke Apple TV je hebt? Check dan ons artikel met alle Apple TV-modellen. Daarin vind je precies hoe je de modellen kunt herkennen.

Je downloadt tvOS 15.1.1 als volgt:

  1. Ga op de Apple TV naar de Instellingen-app.
  2. Kies voor Systeem, helemaal onderaan.
  3. Selecteer Software-update en check of de nieuwe update geïnstalleerd kan worden.
  4. De update wordt gedownload en de Apple TV start opnieuw op als de installatie voltooid is.

Bekijk ook

Apple TV updaten en apps bijwerken doe je zo

Om de Apple TV te updaten zijn er een aantal handelingen nodig. In deze tip leggen we uit hoe je niet alleen je Apple TV zelf, maar ook afzonderlijke apps kunt updaten om gebruik te maken van e nieuwste functies.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

tvOS 15

tvOS 15 verscheen als update voor de Apple TV in het najaar van 2021. De belangrijkste verbeteringen waren te vinden bij HomeKit-camera's, waarbij je voortaan 4 streams tegelijk kunt kijken. Ook is het sinds tvOS 15 mogelijk om de HomePod mini als stereopaar in te stellen. De ondersteuning voor SharePlay kwam later. Bekijk onze favoriete tvOS 15 functies als je meer wilt weten.

tvOS 15

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.