Statuslampje op je Apple TV.

tvOS 12.3 met gloednieuwe TV-app voor de Apple TV verschenen

Ook update voor Apple TV 3

Je kan vanaf nu tvOS 12.3 voor de Apple TV installeren, want Apple heeft de update uitgebracht. Ook voor de oudere Apple TV is een update verschenen. De updates brengen de gloednieuwe TV-app naar nagenoeg iedere Apple TV.

tvOS 12.3 beschikbaar

De Apple TV heeft er een gloednieuwe app bij. Apple heeft namelijk tvOS 12.3 vrijgegeven en daarin vinden we de TV-app. De TV-app is beschikbaar op de Apple TV HD (voorheen de Apple TV 4) en de Apple TV 4K. Voor gebruikers met de derde generatie Apple TV is er ook goed nieuws, want voor hen staat er ook een update klaar, mét deze nieuwe app.

De TV-app wordt het kloppend hart van alles wat Apple aan gaat bieden wat betreft video. Je vindt er bijvoorbeeld de content uit de iTunes Store. Zowel je gekochte als gehuurde films bekijk je hier. In tvOS 12.3 is de app bovendien helemaal opnieuw ontworpen. In de Verenigde Staten gebruik je de app ook om je te abonneren op allerlei pakketten van aanbieders zoals HBO. Voorlopig komt deze functie nog niet naar Nederland.

Door de komst van de TV-app is er wel iets veranderd aan de Apple TV thuisknop. Vanaf tvOS 12.3 brengt de thuisknop op de Siri Remote (de knop rechtsboven) je namelijk direct naar de nieuwe app in plaats van het beginscherm. Gelukkig kun je dit zelf handmatig aanpassen. In onze tip lees je hoe je de Apple TV-thuisknop in moet stellen.

Update voor Apple TV 3

Ook de derde generatie Apple TV krijgt een update. Apple verkoopt dit model al een paar jaar niet meer, maar toch staat er nu een nieuwe versie van het Apple TV-besturingssysteem voor je klaar. Het gaat om versie 7.3 en daarin vinden we ook de nieuwe TV-app. De functies zijn nagenoeg hetzelfde, maar het design is wel iets anders. Het ontwerp van de app past namelijk beter bij de overige apps voor de Apple TV 3.

Je downloadt de update via de instellingen op je Apple TV. Deze speciale update is alleen beschikbaar voor de derde generatie Apple TV, dus niet voor de Apple TV 2. Weet je niet welke Apple TV je hebt? Check dan ons overzicht van Apple TV-modellen.

tvOS 12.3 downloaden
tvOS 12.3 is alleen beschikbaar op de Apple TV 4 en Apple TV 4K. Weet je niet welke Apple TV je hebt? Check dan ons artikel met alle Apple TV-modellen. Daarin vind je precies hoe je de modellen kunt herkennen.

Je downloadt tvOS 12.3 als volgt:

  1. Ga op de Apple TV naar de Instellingen-app.
  2. Kies voor Systeem, helemaal onderaan.
  3. Selecteer Software-update en check of de nieuwe update geïnstalleerd kan worden.
  4. De update wordt gedownload en de Apple TV start opnieuw op als de installatie voltooid is.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 mei 2019, 19:01
Categorie iDevices
Onderwerpen tvOS 12, tvOS-stable
Device Apple TV
Software tvOS 12

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.