Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Apple brengt tvOS 11.2 beta 5 uit voor de Apple TV

Benieuwd naar de nieuwste update voor de Apple TV en tvOS? Apple heeft de vijfde beta van tvOS 11.2 vrijgegeven en hier lees je er alles over, zoals nieuwe functies en wanneer de definitieve versie beschikbaar komt.

Tv-kijkers kunnen weer aan de slag met een nieuwe versie van tvOS voor de Apple TV, want Apple heeft tvOS 11.2 beta 5 uitgebracht. Deze nieuwe versie zal over een paar weken officieel verschijnen voor de twee nieuwste Apple TV-modellen, maar eerst gaan de ontwikkelaars aan de slag met de beta. Wil je weten wat er in deze update zit? Lees dan maar snel mee, want hier vertellen we je alles.


tvOS 11.2 beta.

Apple TV-gebruikers moeten het helaas doen met de minst spannende update in het rijtje iOS, macOS, watchOS en tvOS, want er worden maar zelden nieuwe functies toegevoegd. Meestal gaat het om kleinere verbeteringen achter de schermen, waaronder enkele bugfixes. Ook bij tvOS is dat het geval. Volgens de releasenotes bevat tvOS 11.2 de nieuwe AVDisplayManager voor ontwikkelaars, waarmee ze kunnen zorgen dat de videoweergave automatisch wordt aangepast aan de framerate en de dynamische range van de video die je wilt afspelen. Ook bevat tvOS 11.2 ondersteuning om de output van een Apple TV 4K over te schakelen naar SDR, voor apps die de GPU nodig hebben voor HDR-weergave. Bij delen binnen het gezin is er een nieuwe categorie voor niet-bekeken films, tv-series en thuisvideo’s. Daarnaast bevat de update de nodige bugfixes en beveiligingsverbeteringen.

tvOS 11.2 Publieke beta 5

28 november 2017 – De vijfde ontwikkelaarsbeta en Publieke beta van tvOS 11.2 werd op 28 november uitgebracht.

tvOS 11.2 Publieke beta 4

17 november 2017 – De vierde ontwikkelaarsbeta en Publieke beta van tvOS 11.2 werd op 17 november uitgebracht. Hierin zijn geen nieuwe functies ontdekt.

tvOS 11.2 Publieke beta 3

13 november 2017Apple heeft ook de publieke beta van tvOS 11.2 voor de Apple TV vrijgegeven. Het gaat om dezelfde versie als de derde beta voor ontwikkelaars.

tvOS 11.2 beta 3

13 november 2017 – De derde beta van tvOS 11.2 werd op 13 november uitgebracht. Er zijn geen nieuwe functies ontdekt.

tvOS 11.2 Publieke beta 2

7 november 2017 – Publieke beta 2 van tvOS 11.2 verscheen op 7 november 2017 en bevat evenals de ontwikkelaarsbeta geen opvallende nieuwe functies.

tvOS 11.2 beta 2

6 november 2017 – Beta 2 van tvOS 11.2 verscheen op 6 november 2017. Er zijn in deze versie geen nieuwe functies ontdekt.

tvOS 11.2 beta 1

30 oktober 2017 – Op het randje van oktober bracht Apple de eerste beta van tvOS 11.2 uit. Dit is er in ieder geval nieuw:

  • Er zijn nu schakelaars om de beeldweergave automatisch te laten aanpassen aan de content dat getoond wordt. Je kunt zowel de verversingsgraad als de instelling voor de Dynamic Range automatisch laten aanpassen.

Tijdlijn tvOS 11.2 beta

Hieronder vind je een tijdlijn van de tvOS 11.2 beta:

  • tvOS 11.2 beta 5: 28 november 2017 (verschenen)
  • tvOS 11.2 Publieke beta 4: 17 november 2017 (verschenen)
  • tvOS 11.2 beta 4: 17 november 2017 (verschenen)
  • tvOS 11.2 Publieke beta 3: 13 november 2017 (verschenen)
  • tvOS 11.2 beta 3: 13 november 2017 (verschenen)
  • tvOS 11.2 Publieke beta 2: 7 november 2017 (verschenen)
  • tvOS 11.2 beta 2: 6 november 2017 (verschenen)
  • tvOS 11.1 Publieke beta 1: 1 november 2017 (verschenen)
  • tvOS 11.1 beta 1 voor ontwikkelaars: 30 oktober 2017 (verschenen)
  • Definitieve versie tvOS 11.2: december 2017 (verwacht)

Over tvOS 11.2

In tvOS 11 voerde Apple een aantal verbeteringen door, al is de update niet zo groot als van tevoren gehoopt werd. Nieuw is dat je de donkere weergave op de Apple TV ook automatisch kunt instellen, zodat het menu overdag licht weergegeven wordt maar ‘s avonds overschakelt naar een donkere weergave. Ook nieuw is de beginschermsynchronisatie, waardoor het beginscherm op meerdere Apple TV’s altijd gelijk is als je met dezelfde accounts ingelogd bent. Bovendien kun je je AirPods automatisch met de Apple TV verbinden als je ze al gekoppeld hebt op je andere apparaten. Over nieuwe functies in tvOS 11.2 is nog weinig bekend. Vooralsnog lijkt het er niet op dat er nieuwe functies aan de Apple TV toegevoegd worden.

Bekijk ook

Zo synchroniseer je de beginschermen van meerdere Apple TV's

Heb je meerdere Apple TV's in huis staan? Dan kun je de beginschermen van deze Apple TV's synchroniseren. In deze tip leggen we je uit hoe je dit instelt en wat je zoal nodig hebt. Dit komt ook van pas als je een nieuwe Apple TV gaat instellen.

tvOS 11.2 beschikbaarheid

Voordat tvOS 11.2 voor iedereen beschikbaar komt, zijn eerst de ontwikkelaars en publieke testers aan zet. Zij kunnen de komende weken aan de slag met het testen van de nieuwe beta’s. De definitieve versie van tvOS 11.2 verschijnt ergens dit najaar, vermoedelijk in december. Rond diezelfde tijd verschijnen ook nieuwe versies van iOS, macOS en watchOS.

Over het testen van beta’s
Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Allereerst zijn meestal niet alle functies direct beschikbaar, maar worden deze gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers en kunnen sommige apps nog niet goed werken, omdat deze nog niet zijn aangepast zijn voor de nieuwe tvOS-versie. Hou hier dus rekening mee als je besluit een tvOS-update te gaan testen. Het wordt dan ook afgeraden om een beta op een toestel te installeren dat je dagelijks gebruikt, omdat er nog veel problemen in de beta kunnen zitten.

Dit artikel zal bij nieuwe beta’s steeds opnieuw worden gepubliceerd, waarbij we de nieuw toegevoegde functies bijwerken. Daarbij kunnen reacties ook strenger worden opgeschoond dan je van ons gewend bent, om te voorkomen dat je je steeds een weg moet banen door tientallen inmiddels verouderde reacties van een paar maanden geleden.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.