Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Apple leert je programmeren met nieuwe Hour of Code-sessies in de Apple Store

Wil je leren programmeren, dan kun je in december weer terecht bij de Apple Store. In nieuwe Hour of Code-workshops leer je de beginselen van programmeren met Swift.

Apple Store Kids Hour programmeren.
Vorig jaar organiseerde Apple al Hour of Code-workshops en dit jaar is dat ook het geval. In de nieuwe sessies in de Apple Store leer je met behulp van Swift Playgrounds de beginselen van programmeren. Je kunt je vanaf vandaag inschrijven voor de workshops in Apple Stores wereldwijd, waaronder in Nederland en België.

Hour of Code-sessie in Apple Stores

De Hour of Code-sessies zijn inmiddels traditie geworden bij Apple. Voor de vijfde jaar op rij organiseert Apple in het teken van de Computer Science Education Week van 3 tot en met 10 december de nodige gratis programmeersessies in de Apple Store. De sessies zijn er zowel voor kinderen als voor volwassenen waarin van alles vertelt wordt over programmeren met Swift, Apple’s eigen programmeertaal.

Er zijn meerdere soorten workshops die in het teken staan van Hour of Code. In de sessie Aan de slag met programmeren kunnen beginnende programmeurs vanaf 12 jaar aan de slag met Swift Playgrounds. Je leert tijdens deze sessie de beginselen van het programmeren en ga je uiteindelijk aan de slag als een echte ontwikkelaar. Je kunt je eigen iPad meenemen, maar je kan ze ook lenen van de Apple Store zelf.

Met de sessie Robots programmeren met Swift Playgrounds leer je hoe je met MeeBot en Apple’s programmeerapp robots kunt besturen. Deze sessie is aanbevolen voor kinderen vanaf 12 jaar. In het kader van het Kids-uur is er ook de Sphero-doolhofuitdaging en Star Wars-robots programmeren. Al deze sessies duren ongeveer een uur.

Apple Store programmeren  workshop.

Voor docenten is er op de dinsdag de Dinsdag docentendag met de sessie Apps ontwerpen en programmeren. Deze sessie duurt anderhalf uur en hier leer je meer over het lesprogramma Iedereen kan programmeren. Dit lesprogramma, dat binnenkort ook in Nederland gegeven wordt, krijgt een nieuwe Hour of Code-gids waarmee scholen een eigen Hour of Code-event kunnen organiseren.

De Hour of Code-sessies worden gegeven in de Apple Store Amsterdam, Haarlem, Den Haag en Brussel. Aanmelden kan via de website van Apple.

Nieuwe Hour of Code-sessie voor Swift Playgrounds

In Swift Playgrounds vind je daarnaast een nieuwe Hour of Code-uitdaging. Als je deze uitdaging volgt, leer je om je eigen digitale robot te programmeren. Je kunt hem daarna zelf aanpassen met allerlei onderdelen, zoals cyborg-ogen en hulahoop-armen. Deze nieuwe uitdaging zal onder andere gebruikt worden bij de sessies in de Apple Store.

Bekijk ook

Review: Swift Playgrounds, Apple's programmeercursus is niet alleen leuk voor kinderen

We testen Swift Playgrounds, een nieuwe app van Apple waarmee kinderen (en volwassenen) kunnen leren programmeren. Met leuke opdrachtjes leer je steeds meer programmeerprincipes kennen. Maar kun je na afloop ook een eigen app maken?

Apple Store

Lees alles over de Apple Store, de retailwinkel van Apple. Nederland kent drie Apple Stores (Amsterdam, Haarlem en Den Haag) terwijl je in België de keuze hebt uit één locatie in Brussel. Wereldwijd gaat het om meer dan vijfhonderd winkels. Daarnaast is er de online Apple Store, waar je bestellingen kunt plaatsen om te laten thuisbezorgen. Waar vind je de officiële Apple Stores en hoe kun je ze bezoeken? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.