Apple TV 4K met 64GB al tijden uitverkocht, maar hier kun je nog terecht

De Apple TV 4K met 64GB is al wekenlang slecht verkrijgbaar. Wat zijn de mogelijkheden als je op zoek bent naar dit model?

Apple TV 4K met vernieuwde Siri Remote.

Afgelopen september kwam de nieuwste Apple TV 4K voor het eerst beschikbaar, waarbij je de keuze had tussen 32GB en 64GB. Laatstgenoemde versie was echter al vrij snel uitverkocht en in de afgelopen maanden is hier nagenoeg geen verandering in gekomen. Wil je per se dit model, dan is er nog één mogelijkheid om deze snel te bemachtigen.

Apple TV 4K met 64GB nog steeds uitverkocht

Het is niet nieuw dat de Apple TV in twee smaken beschikbaar is. Bij de vorige generatie kon je ook al kiezen tussen 32GB en 64GB, waarbij beide modellen even goed verkrijgbaar waren. Bij de nieuwste Apple TV 4K is de situatie echter anders: het model met 64GB was al vrij snel na de release uitverkocht, waarbij de levertijd bij Apple telkens varieerde van enkele weken tot enkele dagen.

Bij andere winkels is de situatie niet veel beter. Een blik op de webshops van de populairste webwinkels laat zien dat de Apple TV 4K met 64GB opslagruimte overal een lange levertijd heeft. Bij MediaMarkt staat de levertijd inmiddels op 4 weken. Bij CoolBlue is de levertijd onbekend en bij Bol.com is hij tijdelijk niet leverbaar. Bij Apple zelf staat de levertijd inmiddels op 4 tot 5 weken. De exacte reden van de slechte levertijden zijn al tijden onduidelijk. Het lijkt zeer onwaarschijnlijk dat het gaat om een vernieuwd model, omdat deze Apple TV pas twee maanden oud is. Problemen met de beschikbaarheid van de juiste flashopslag lijkt de meest voor de hand liggende oorzaak.

https://www.iculture.nl/apple-tv/apple-tv-4k/review/

Mocht je voor Sinterklaas of kerst nog op zoek zijn naar de Apple TV 4K met 64GB, dan kun je nog wel terecht bij de fysieke Apple Store. Volgens de Apple-website is dit model vandaag nog beschikbaar in de Apple Store Amsterdam en Den Haag, terwijl Apple Store Haarlem vanaf morgen weer beschikt over dit model. Ook bij de Apple Store Brussel kun je het beste zelf afhalen in plaats van online winkelen.

Heb je 64GB wel nodig? Eigenlijk niet
Als je de aanschaf van de Apple TV 4K uitgesteld hebt vanwege de beperkte beschikbaarheid van de 64GB-versie, dan kun je jezelf afvragen of je deze extra opslag überhaupt wel nodig hebt. Voor verreweg de meeste mensen is 32GB meer dan genoeg. De Apple TV gebruik je voornamelijk om te streamen, dan is 32GB meer dan voldoende. Het aanbod van Apple TV-apps is bovendien nog niet heel groot. De apps die er zijn, zijn over het algemeen niet zo groot qua opslagruimte. Zelfs games zijn meestal niet groter dan een paar gigabyte, dus met 32GB kun je een hele tijd vooruit.

Mocht je toch voor de 32GB-versie kiezen, dan bespaar je daar ook nog eens €20 mee. In onze Apple TV keuzehulp lees je meer over het kiezen van de beste Apple TV.

https://www.iculture.nl/apple-tv/keuzehulp/

Apple TV 4K

De Apple TV 4K is de krachtigste en meest geavanceerde Apple TV in het assortiment. Er zijn drie versies: de Apple TV 4K uit 2017, de Apple TV 4K uit 2021 en de nieuwste Apple TV 4K uit 2022. Het 2022-model heeft een snellere A15-chip en ondersteuning van HDR10+. Hij komt in twee modellen: 64GB met Wi-Fi en 128GB met Wi-Fi, Ethernet en Thread. Behalve voor HDR10 en Dolby Vision, ondersteunt de Apple TV 4K ook Dolby Atmos voor beter geluid. De Apple TV 4K wordt geleverd met de vernieuwde aluminium Siri Remote, die uitgerust is met usb-c. Alles over de Apple TV kopen lees je in onze round-up.

Apple TV 4K

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.