Muziek-streaming thuis

tvOS 10.2 blokkeert AirPlay-apps zoals Airfoil

tvOS 10.2 blokkeert AirPlay-apps zoals Airfoil, waarmee je binnen een lokaal netwerk muziek vanaf je computer kunt streamen. Het is nog onduidelijk of het een bewuste blokkade vanuit Apple is.

De update naar tvOS 10.2 blijkt ongunstig uit te pakken voor mensen die streaming-apps van externe partijen gebruiken, zoals Airfoil. De ontwikkelaar van de app waarschuwt gebruikers dat ze niet moeten updaten naar tvOS 10.2 omdat anders hun app wordt geblokkeerd. Ook vereist tvOS 10.2 een hardware-verificatie voor AirPlay, iets dat alleen met Apple-apparaten mogelijk is. Het is nog onduidelijk of het om een tijdelijke fout gaat, of dat Apple de AirPlay-apps opzettelijk blokkeert.

Muziek-streaming thuis

tvOS 10.2 blokkeert AirPlay-apps

Rogue Amoeba, ontwikkelaar van Airfoil, waarschuwt gebruikers voor tvOS 10.2. Als AirPlay-apps audio naar de vierde generatie Apple TV willen sturen, dan moet dit geverifieerd worden. Met de tweede en derde generatie Apple TV treden geen problemen op, omdat deze apparaten geen update hebben gekregen.

tvOS 10.2 verscheen afgelopen maandag voor alle gebruikers met een Apple TV 4. De app versnelt het scrollen in apps en biedt verbeteringen voor het Device Enrollment Program en mobiel toestelbeheer. De update biedt verder vooral verbeteringen voor ontwikkelaars, zoals ondersteuning voor VideoToolbox, waarmee ontwikkelaars encoding- en decoding-processen via hardware kunnen versnellen.

AirPlay AirFoil blokkade

Met Airfoil kun je vanuit een Mac- of Windows-computer audio streamen binnen een lokaal netwerk. Dit werkt met AirPlay-apparaten, iOS-apparaten en computers. Wil je audio streamen naar een vierde generatie Apple TV, dan wordt daarvoor gebruik gemaakt van AirPlay – maar juist die mogelijkheid is nu geblokkeerd door Apple. Rogue Amoeba onderzoekt nu of ze het probleem kunnen omzeilen met een update voor Airfoil. Tot die tijd kun je beter niet tvOS 10.2 installeren (of proberen terug te gaan naar tvOS 10.1.1).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 maart 2017, 16:56
Categorie iOS
Onderwerpen airfoil, airplay, tvos

tvOS

tvOS is het besturingssysteem van de Apple TV. Ontdek in dit overzicht de nieuwste functies en tips, zodat je meer uit je Apple TV haalt!

tvOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.