Touch ID instellen

Gerucht: ‘Touch ID komt niet terug naar high-end iPhones’

Apple zou hebben overwogen om Touch ID terug te brengen naar de nieuwe iPhones. Maar na uitgebreid testen lijkt het er niet op dat de vingerafdrukscanner terugkomt.

Geen Touch ID meer

Apple stapte in 2017 bij de iPhone X over van Touch ID naar Face ID en dat heeft zo z’n voordelen. Maar sommige gebruikers zouden toch graag de vingerafdrukscanner terug zien komen. Nu waren er al regelmatig geruchten dat Touch ID een come-back zou maken onder het scherm, maar die lijken op niets te zijn uitgelopen. Apple heeft het wel getest, maar ziet het niet zitten voor toekomstige generaties. Dat schrijft Mark Gurman in zijn zondagse Power On-nieuwsbrief. “Touch ID komt niet terug naar flagship iPhones – tenminste niet voor de nabije toekomst”, aldus Gurman.


Apple zou onder andere Touch ID in de aan/uitknop hebben getest, zoals bij de huidige iPad Air het geval is, maar dat bleek voor de high-end iPhones ook geen oplossing. Het zou nog wel toegepast kunnen worden in goedkopere modellen zoals de iPhone SE. Wie dolgraag een Touch ID-sensor wil blijven gebruiken is momenteel al aangewezen op de iPhone SE-serie.

Touch ID instellen

In Gurman’s nieuwsbrief noemt hij ook iets over slaaptracking op de HomePod, maar de introductie daarvan kan nog wel even op zich laten wachten.

Gurman schrijft verder nog dat hij een iPad Pro, Mac en Apple TV verwacht en dat sommige van deze producten in oktober zullen worden aangekondigd. Hij betwijfelt echter nog steeds of er wel een event komt. De iPhone 14-presentatie was waarschijnlijk de laatste grote keynote van 2022. Dit zou betekenen dat eventuele iPads en Macs met persberichten worden aangekondigd. Gurman gokt op de 11-inc en 12,9-inch iPad Pro, 14-inch en 16-inch MacBook Pro en een Mac mini met M2-chip. Mogelijk komt er ook nog een vernieuwde Apple TV met A14-chip en 4GB RAM, maar die kan ook doorgeschoven worden naar 2023.

Bekijk ook

Komt er wel een Apple oktober-event in 2022?

Gaat Apple in oktober nog een event organiseren? En zo ja, wat wordt dan de datum? In dit artikel zetten we de nieuwste geruchten voor je op een rijtje.

Actuele iPhone 15 deals

Touch ID

Lees alles over Touch ID, de vingerafdrukscanner van de iPhone, iPad en Mac. Hiermee kun je je toestel ontgrendelen, apps ontgrendelen, Apple Pay gebruiken en andere activiteiten goedkeuren. Op veel iPhones is Touch ID vervangen door Face ID, maar de vingerafdrukscanner is nog steeds belangrijk als een manier om veilig in te loggen. Je vindt de Touch ID-sensor nu nog op de iPhone SE, alle iPads (behalve de iPad Pro) en op de Mac, zowel op MacBooks als op desktop-Macs in combinatie met het Magic Keyboard met Touch ID-sensor.

Touch ID

Reacties: 27 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.