Tip: Telefoonnummers weergeven in Nederlands formaat

De iPhone laat telefoonnummers niet in de gebruikelijke Nederlandse weergave zien. Met deze tip lukt het wel.

Nummerweergave NederlandsAfgelopen woensdag werd een gratis unlock-patch voor de iPhone uitgebracht. Hiermee wordt het mogelijk om de iPhone op de Nederlandse telecomnetwerken te gebruiken, ongeacht de provider. Het bellen kan beginnen, maar wat vervelend is, is dat de iPhone de Amerikaanse weergave van telefoonnummers gebruikt, bijvoorbeeld (099) 1234567. Daar is wat aan te doen!


Wij willen graag de standaard Nederlandse weergave, dus voor mobiele telefoons (06) 12345678 en voor vaste nummers (010) 1234567. Ook willen we de mogelijkheid hebben om nummers op te slaan die met +31 (landnummer) beginnen en dat deze netjes met een spatie na +31 worden afgebroken.

Op http://iphone.unlock.no staan aanwijzingen om dit allemaal te kunnen veranderen. Wat blijkt? De Nederlandse gegevens zitten er gewoon in en de iPhone kan in plaats van de Amerikaanse indeling ook de Nederlandse indeling laten zien. Toch blijkt dat de weergave van 06-nummers niet klopt: je krijgt mobiele nummers als volgt te zien: (062) 1234567. Na het toevoegen van een aangepaste regel voor de mobiele nummers werkt het echter wel zoals beoogd.

Hierbij een korte handleiding:

Stap 1
Download het bestand ABPhoneFormats.plist

Stap 2
Vervang het originele ABPhoneFormats.plist in /System/Library/Frameworks/AddressBookUI.framework/ABPhoneFormats.plist met het gedownloade bestand.

Maak hierbij gebruik van een SFTP-programma: Fugu op de Mac en WinSCP voor de PC. Je moet wel SSH en FSTP op de iPhone geïnstalleerd hebben. Weet je niet hoe dat moet begin dan even hier.

Stap 3
Schakel de iPhone uit door 6 seconden de Aan/uitknop ingedrukt te houden totdat je ‘Slide to power off’ ziet. Zet de iPhone uit en vervolgens weer aan. Je bent klaar, bekijk je opgeslagen nummers maar eens.

Met dank aan Bluevoice

Informatie

Laatst bijgewerkt
16 september 2007 om 21:29
Onderwerp
Categorie
Achtergrond

Reacties: 28 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.