FTD: ‘T-Mobile wordt de iPhone-aanbieder in Nederland’ (Update: Orange Frankrijk)

T-Mobile krijgt de exclusieve rechten om de iPhone in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Kroatie en Hongarije op de markt te brengen, zo bericht Financial Times Deutschland. De iPhone zal 399 euro kosten en zal niet van 3G zijn voorzien.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhone T-Mobile iPhoneNaast Duitsland krijgt T-Mobile ook de exclusieve rechten om de iPhone in Nederland, Oostenrijk, Hongarije en Kroatië op de markt te brengen. Moederbedrijf Deutsche Telekom heeft dat tegenover Financial Times Deutschland bevestigd. Daarmee krijgt T-Mobile in bijna alle Europese landen waarin het actief is, de exclusieve distributierechten. De krant meldt dit in de maandaguitgave.

Apple gaat volgens FTD in een uitgebreide PR-campagne komende week bekendmaken welke mobiele operators de rechten krijgen in de verschillende landen. Dinsdag heeft Apple journalisten uitgenodigd voor een persbijeenkomst in Londen; de dag erna heeft Deutsche Telekom een persbijeenkomst in Berlijn gepland. De prijs van de iPhone komt op 399 euro te liggen, omgerekend 550 dollar. Apple kiest voor een hoge prijs, net als eerder in de VS, waar de prijs van de iPhone inmiddels gezakt is. Reuters wist eerder deze week ook al te melden dat T-Mobile (Deutsche Telekom) de gelukkige aanbieder zou worden.

In Nederland was ook Vodafone in de race, maar de kans op een overeenkomst daalde de afgelopen weken tot het nulpunt. In Oostenrijk vond een zware strijd plaats: ook marktleider Telekom Austria had interesse en werkte daarbij samen met partnerbedrijf Vodafone. Vodafone kiest er nu voor om de Samsung F700 in de strijd te gooien. De iPhone ligt voor de kerst in de winkel. Het gaat dan nog wel om de ‘oude’ EDGE-uitvoering. Een snellere iPhone komt vermoedelijk pas in het voorjaar van 2008 in de Europese winkels.

UPDATE
Inmiddels lijkt door twee anonieme bronnen bevestigd te zijn dat France Telecom (Orange) de iPhone in Frankrijk mag verkopen. Orange is al sinds het bestaan van de iPhone genoemd als Franse partner, al was toen nog niet duidelijk of Apple voor een algehele Europese provider zou kiezen. De Franse iPhone zou tijdens de Apple Expo op 24 september worden aangekondigd en ook nu wordt er gemeld dat de iPhone geen 3G zal krijgen. Als leverdatum wordt 29 november genoemd. Vreemd genoeg wordt er voor het Franse model een prijs genoemd van 300 euro plus abonnement, dus dat lijkt nog niet helemaal duidelijk. Techcrunch.fr, die het nieuws als eerste publiceerde, meld ook dat er sprake zal zijn van een onbeperkt dataabonnement.

Wereldkaart <a href="https://www.iculture.nl/iphone/" class="lazy lazy-hidden ic_autolink"><noscript><img src=

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:54
Categorieën Geruchten, iDevices, Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.