Tim Cook: ‘iPad Pro gaat voor velen de computer en laptop vervangen’

Tim Cook praat over de iPad Pro en Apple Pencil, en denkt dat de grote tablet voor veel mensen de laptop en desktop gaat vervangen. Zelf neemt hij ook geen MacBook meer mee als hij op reis gaat.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Tim-Cook-iPad-Pro

Nu de iPad Pro-verkoop bijna van start gaat, is de marketingmachine van Apple weer op volle toeren aan het draaien. Tim Cook praat in een interview over zijn kijk op de Apple Pencil, en zijn verwachtingen van de iPad Pro.


De meest opvallende uitspraak van Cook tijdens het interview met The Telegraph is dat de iPad Pro voor ‘many, many people’ een vervanger zal worden voor de laptop en desktop. Sterker nog: Tim Cook zegt tegenwoordig alleen nog maar te reizen met zijn iPhone, iPad Pro en Apple Watch. De MacBook blijft dus thuis.

Niet alleen voor grafische ontwerpers

Grafische ontwerpers en tekenaars hebben duidelijk baat bij het grotere scherm en de Apple Pencil, maar ook de doorsnee gebruiker zal volgens Cook ontdekken dat de iPad Pro genoeg kan om andere computers overbodig te maken.

https://www.youtube.com/watch?v=4AZR8a5XVSs

Kijk eens naar de PC. Waarom zou je tegenwoordig nog een PC kopen? Veel mensen zullen merken dat de iPad Pro een vervanger is voor de desktop en laptop, zodra ze ermee aan de slag gaan. Op die manier komen ze vanzelf tot de conclusie dat ze naast hun smartphone geen ander apparaat meer nodig hebben.

In een interview met The Independent wijdt Cook uit over de Apple Pencil; het drukgevoelige pennetje dat volgens de CEO van Apple geen doorsnee stylus is.

“Het is een pen en geen stylus. Styli zijn vaak dik en hebben vertraging tussen het tekenen en wat er op het scherm verschijnt”, aldus Cook. “We willen Finger Touch niet vervangen, maar aanvullen met de nauwkeurigheid van de Apple Pencil.”

De iPad Pro is vanaf morgen te bestellen, en wordt eind deze week geleverd. Lees alles over de verkoop van de iPad Pro in onderstaande artikel.

Bekijk ook

Officieel: iPad Pro vanaf woensdag 11 november verkrijgbaar

De verkoop van de iPad Pro begint op woensdag 11 november, heeft Apple officieel bekendgemaakt. Ook Nederland en België zijn dan al aan de beurt. De verkoop in de Apple Stores start later dezelfde week.

Foto: Touchpress

Apple Pencil

Apple Pencil is de tekenpen voor je iPad. Er zijn drie modellen: de eerste generatie (2015), tweede generatie (2018) en Apple Pencil met usb-c (2023). Na het koppelen met herkent de iPad kun je beginnen met notities maken en tekenen op het scherm. De iPad herkent elke beweging van de Apple Pencil en laat de lijnen realtime op het scherm zien. De Apple Pencil is oplaadbaar en is via Bluetooth verbonden met je iPad.

Apple Pencil

Reacties: 23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.