Reacties voor: Betrapt door iOS 14: TikTok leest nog steeds het klembord uit, belooft te stoppen

Bedankt, privacyfuncties
De populaire video-app TikTok krijgt klachten van iOS 14 gebruikers. Wanneer je een reactie plaatst leest de app vrijwel continu wat er op je klembord staat. Een nieuwe privacyfunctie in iOS 14 betrapt apps hierop door een melding te geven. TikTok belooft (opnieuw) dat ze hiermee zullen stoppen.
Daniel Vischjager -

Reacties: 9 reacties

  1. Als ik op TikTok zit met iOS 14 heb ik er totaal geen last van.

  2. Ik las ergens in een artikel dat ze het klembord uitlezen om te voorkomen dat gebruikers niet telkens een gekopieerde tekst tig-keer plakken in een reactie op een video, wat blijkbaar bij TikTok vaak gebeurde.

  3. Dat klembord uitlezen een doel dient wil ik best geloven, maar dat nergens vermeld wordt dat dit gebeurt en met welk doel vind ik voor Apple een dubieuze zaak. Hun hoge niveau van privacy-bescherming (zoals Apple zichzelf op de markt zet) kan toch niet gepaard gaan met dergelijke verborgen spy-functies? Ik vind dit een verontrustend bericht…

  4. @Walden: TikTok is niet van Apple…

  5. Blijkbaar leest de app van AliExpress ook je klembord uit.

  6. Waarom lees AliExpress in hemelsnaam het klembord? Ik weet dat Chinezen graag gegevens willen hebben van iedereen. Is dit misschien een voorbeeld daarvan??

  7. @Bitje: Klinkt logisch. Maar goed dat valt ook anders op te lossen. Uiteindelijk posten de gebruikers het naar tikok waar ze allerlei analyses er op los kunnen laten. Dan kunnen ze gebruikers een community strike geven als ze tig keer hetzelfde posten bijvoorbeeld.

    Dit is weer de zoveelste populaire app die de privacy van gebruikers schendt. Her klembord kan veel prive gegevens bevatten, die kan tiktok vervolgens verkopen.

  8. Origineel geplaatst door N.
    @Walden: TikTok is niet van Apple…

    Klopt, alleen verwacht ik van Apple dat deze bewaakt dat dit soort mogelijkheden niet zonder vermelding in de AppStore kunnen worden toegepast. iOS is toch niet voor niets een OS waar Apple alle touwtjes van in handen heeft…?

  9. NU.nl app leest ook je klembord bij elke keer openen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.