Ted Lasso kleding van Nike

Ted Lasso merchandise nu bij de Apple Store (maar slechts op één locatie)

Apple's enthousiasme over de tv-serie Ted Lasso houdt maar niet op. Vanaf nu kun je bij Apple ook een Ted Lasso-shirtje bestellen, alleen moet je daar wel flink voor reizen. De kledinglijn van Ted Lasso is alleen bij Apple's hoofdkantoor beschikbaar.

Update 5 juni 2023: Apple verkoopt vanaf vandaag shirtjes gebaseerd op de Ted Lasso tv-serie, zoals het gerucht eerder ook al ging. Maar in plaats van de online Apple Store, vind je het op dit moment nog maar op één plek: de Apple Store bij het Apple Park Visitor Center, het hoofdkwartier van Apple dus. Mark Gurman plaatste een tweetal foto’s van de shirts, die je daar nu kunt kopen.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Hij vult daarbij aan dat het plan was dat ook andere winkels de shirts zouden verkopen, maar dat hen intern gevraagd is om het promotiemateriaal te vernietigen. Of het hier gaat om uitstel of dat de shirts uberhaupt exclusief blijven voor de ene winkel in Apple Park, is niet duidelijk. Maar het lijkt erop dat het (in ieder geval voorlopig) exclusief blijft.

Het Apple Visitor Center in Apple Park verkoopt meer merchandise. Je kan daar onder andere t-shirts met Apple-logo kopen. Ook deze vind je nergens anders, waardoor het bezoeken van de winkel de moeite waard is als je in de buurt bent.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 22 mei
Er was een tijd dat Apple zelf kleding met Apple-logo verkocht*. Er waren sweaters en sneakers die tegenwoordig voor veel geld verkocht worden. Of de shirts van Ted Lasso ook diezelfde cultstatus krijgen, valt te betwijfelen. Maar de fans kunnen ze wel wat makkelijker in huis halen. Volgens Mark Gurman van Bloomberg gaat Apple ze online verkopen.


Gurman vertelt dat in de nieuwste versie van zijn Power On-nieuwsbrief, waarin hij ook een opsomming geeft van de topfiguren binnen Apple die betrokken zijn bij de Reality Pro-headset. De Ted Lasso-kledinglijn was eerder alleen verkrijgbaar bij Apple’s partner Nike, die tevens zorgt voor de productie en distributie. Vóór de samenwerking met Nike was er een beperkte hoeveelheid Ted Lasso-merchandise verkrijgbaar via Warner Bros.

Ted Lasso Nike kledinglijn

Na het derde seizoen
De timing is wel wat aan de late kant: de kledinglijn komt in juni in de winkels, terwijl op 31 mei de finale is van het derde en laatste seizoen. Het enthousiasme van de fans zal daarna zonder nieuwe afleveringen moeilijk vast te houden zijn. Hoofdrolspeler Jason Sudeikis heeft aangegeven dat er geen seizoenen meer bij komen, maar Apple heeft dat nog niet officieel bevestigd. Eén mogelijke theorie is dat Nike nog met een berg Ted Lasso-merchandise zit opgescheept en daar nu versneld vanaf wil. Een andere theorie is dat er spin-offs komen rondom populaire karakters uit de serie, waardoor de shirts ook over een jaar nog verkocht kunnen worden.

Ted Lasso merchandise

Geen kledingrekken in de Apple Store

Je kunt kiezen uit voetbalshirts, sjaals en andere accessoires van AFC Richmond. Het is de eerste keer dat Apple merchandise rondom een tv-show aanbiedt. De Nike-kleding zal alleen online verkrijgbaar zijn. In de winkels komt een bord met QR-code om klanten erop te wijzen dat ze het kunnen kopen. Vermoedelijk zal de kleding alleen te krijgen zijn in landen waar de meeste fans zijn.

*De enige plek waar je tegenwoordig nog Apple’s eigenmerchandise kunt vinden is in de winkel op Apple Park.

Revisiegeschiedenis:

  • 2023 - 05 juni: Artikel bijgewerkt na beschikbaarheid van merchandise in Apple Visitor Center in Apple Park.

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.