iPhone X teardown van iFixit.

Teardown iPhone X toont opgestapeld moederbord en dubbele batterij

De iPhone X ligt officieel in de schappen, dus dat betekent maar één ding: er is weer een teardown! Bekijk hier hoe de binnenkant van de iPhone X eruit ziet.

iPhone X teardown van iFixit.
Het is iPhone X launchdag en dat kan maar één ding betekenen: iFixit staat weer klaar met een uitgebreide teardown. De mannen en vrouwen van iFixit hebben de iPhone X binnenstebuiten gekeerd en geven ons een blik op hetgeen wat je normaal gesproken nooit ziet. De teardown laat onder andere de nieuwe batterijen en de TrueDepth-sensoren zien.

Teardown iPhone X

Apple heeft in de iPhone X allerlei nieuwe technieken en onderdelen gestopt, terwijl de behuizing niet veel groter is dan van een iPhone 8. iFixit heeft voor deze teardown een zilveren iPhone X gebruikt en aan het begin vergeleken met de allereerste originele iPhone. Om te beginnen hebben ze de iPhone X onder een röntgenscanner gelegd, waaruit meteen blijkt hoe de iPhone X aan de binnenkant ingedeeld is. Zo bestaat de batterij uit een soort L-vorm, zoals eerder ook al uit geruchten bleek. De batterij van 2716 mAh bestaat uit twee cellen en is net iets beter dan van de iPhone 8 Plus.

Het moederbord lijkt in eerste instantie vrij klein te zijn, maar zodra je het toestel uit elkaar haalt blijkt dat er twee delen op elkaar gestapeld zijn. Apple heeft het oppervlak moederbord zo klein mogelijk gemaakt, zodat er meer plek is voor andere onderdelen. Het moederbord van de iPhone X is ongeveer 70% van het formaat van het iPhone 8 Plus-moederbord. Dit is Apple dus gelukt doordat er twee moederborden op elkaar gestapeld zijn.

iPhone X teardown van iFixit met moederbord.

Een ander nieuw onderdeel in de iPhone X is de TrueDepth-camera. In de uitsparing boven het scherm zitten alle sensoren die onder andere Face ID mogelijk maken. In de teardown krijgen we een beter beeld van de sensoren, die iFixit omschrijft als een mini Kinect. De onderdelen zijn namelijk gemaakt door PrimeSense, het Israëlische bedrijf dat voor Microsoft de Kinect maakte. Op onderstaande foto zie je aan de linker kant de IR dot projector, waarmee allerlei punten van je gezicht vastgelegd worden. Daarnaast zit de vernieuwde frontcamera, terwijl aan de andere kant de infraroodcamera bevestigd is.

iPhone X teardown van iFixit met TrueDepth.

Verderop in de teardown komen de Taptic Engine, de onderdelen voor draadloos opladen en meer voorbij. Uiteindelijk geeft iFixit de iPhone X een repareerbaarheidsscore van 6 op een schaal van 10. Dit komt vooral door de glazen achterkant, waarvoor reparaties lastig zijn. Ook veel andere onderdelen zijn op ingewikkelde manieren met elkaar verbonden. Op de website van iFixit vind je de complete teardown.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 november 2017, 12:48
Categorie iDevices
Onderwerpen ifixit, iPhone X, teardown
Device iPhone X

Actuele iPhone X deals

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.