T-Mobile G1 (Android) gelanceerd in New York

Google, HTC en T-Mobile hebben zojuist de T-Mobile G1 gelanceerd, die vóór einde van dit jaar "aan beide kanten van de oceaan" beschikbaar zal zijn.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

T-Mobile G1Google, HTC en T-Mobile hebben zojuist de T-Mobile G1 gelanceerd, die vóór einde van dit jaar “aan beide kanten van de oceaan” beschikbaar zal zijn. Het nieuwe toestel bevat toegang tot de Android Marketplace voor het ontdekken en downloaden van software, terwijl Google samenwerkt met Amazon voor de online muziekwinkel.

Tijdens de persconferentie werden een tweetal reclamefilmpjes over het toestel getoond, gevolgd door een filmpje waarin ontwikkelaars enthousiast vertellen over de voordelen van open source: geen toegangsbeleid, er hoeft niets betaald te worden (in tegenstelling tot Apple) en de mogelijkheden zijn eindeloos (aldus Google).

Geheel in Apple-keynotestijl werden er ook een aantal voorbeelden van applicaties getoond, bijvoorbeeld een applicatie die van de T-Mobile G1 een barcodescanner maakt zodat je kunt checken of de prijs op de winkelrekken wel de goedkoopste is.

De T-Mobile G1 is vanaf 27 oktober beschikbaar in de VS en vanaf november in Engeland. Andere Europese landen zijn pas begin 2009 aan de beurt. Het toestel kost 179 dollar en er komen twee abonnementen. Het ene abonnement kost 25 dollar per maand en bevat onbeperkte data en beperkte messaging. Het abonnement van 35 dollar per maand heeft onbeperkte data en messaging. Daar bovenop moet nog een spraakbundel worden afgesloten. Er zit ook Wi-Fi in het toestel en omdat T-Mobile een behoorlijk dicht netwerk van Wi-Fi hotspots in de VS heeft is de kans groot dat kopers daar gratis gebruik van kunnen maken.

Word-, Excel- en Exchange-compatibiliteit is er niet; daar zullen derde partijen voor moeten zorgen. Het toestel is voorzien van een simlock van T-Mobile US. G-Mail zal als push-mail worden geleverd; bij andere e-mailaccounts zul je via pull je e-mail moeten ophalen. Een desktopapplicatie om te synchroniseren komt er ook niet, omdat alles via internet werkt.

Via: Androidrumours.com

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:41
Categorieën Apple, iDevices, Providers
Onderwerpen android, g1, google, t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.