Nieuwe iPhone-mediaspeler PwnPlayer in ontwikkeling (Cydia)

De ontwikkelaar van iSlsk is bezig met een nieuwe mediaplayer: PwnPlayer. Deze verschijnt over een paar dagen in Cydia.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

pwnplayerErick, de ontwikkelaar van iSlsk, is bezig een nieuwe applicatie met de naam PwnPlayer te ontwikkelen. Het heeft echter niets te maken met Pwnage Tool; Erick zegt de naam PwnPlayer alleen te hebben gekozen als een soort eerbetoon aan het iPhone Dev Team. PwnPlayer wordt een nieuwe mediaspeler, bedoeld als vervanger voor de standaard mediaspeler op iPhones met jailbreak. De applicatie heeft dezelfde interface, maar met een hoop extra functies.

De reden om PwnPlayer te ontwikkelen heeft te maken met iSlsk: de muziekimporteerfunctie daarvan is niet langer compatibel met firmware 2.0. Om toch de muziek die je hebt gedownload te kunnen afspelen maakte Erick een eigen mediaspeler. PwnPlayer leest elke map in het bestandssysteem van je iPhone of iPod touch en speelt de aanwezige mp3-bestanden af, inclusief ondersteuning van afspeellijsten, albumhoezen en het bewerken van tags. Je kunt je bestaande mp3-bestanden via WinSCP, CuteFTP, CyberDuck of iPhoneBrowser naar de gewenste map op je iPhone slepen en ze daarna afspelen. De tussenkomst van iTunes is dan niet meer nodig.

Wil je toch iTunes blijven gebruiken: dat kan ook want PwnPlayer is compatibel met je iTunes-muziekbibliotheek. Je kunt in de mediaspeler zoeken op basis van beginletter van nummers, artiesten, albums en bestandsnamen. PwnPlayer ondersteunt Cover Flow: voorlopig alleen voor bestanden uit je iTunes-bibliotheek maar in de toekomst zullen ook mp3-bestanden uit je bestandssysteem visueel te doorbladeren zijn.

Omdat PwnPlayer bedoeld is voor iPhones met jailbreak kan de applicatie probleemloos op de achtergrond blijven draaien. Er is nog een ander handigheidje: vingerbewegingen op het lockscreen. Terwijl de iPhone geblokkeerd is (d.w.z. het slide-to-unlockscreen is zichtbaar) kun je met een vingerbeweging het afspelen van de muziek besturen. In de video hieronder is te zien hoe dit werkt.

Natuurlijk worden ook afspeellijsten ondersteund: je kunt ze maken, bewerken en verwijderen, rechtstreeks op de iPhone. PwnPlayer is automatisch in je SpringBoard geïntegreerd. Het actuele nummer verschijnt op je lockscreen en je kunt door tweemaal de homeknop in te drukken het afspelen van de muziek besturen, terwijl je in een andere applicatie zit.

In de toekomst komen er nog meer functies bij: plug-ins die je eventueel zelf kunt maken. Zulke plug-ins zijn bijvoorbeeld een viewer voor songteksten, een scrobbler voor Last.FM, een plug-in om streaming muziek te luisteren. Als je een plug-in hebt gemaakt kun je die ook distribueren naar andere gebruikers. Video afspelen wordt in de eerste versie nog niet ondersteund, maar daaraan wordt gewerkt. Als het lukt zullen ook Genius-afspeellijsten worden ondersteund. Tenslotte kan het in een toekomstige release mogelijk worden om muziekbestanden van het bestandssysteem naar de muziekbibliotheek te verplaatsen en vice versa. Op dit moment is dat nog niet mogelijk omdat de security checksums van de nieuwe iTunesDB nog niet zijn gekraakt.

PwnPlayer komt over een paar dagen beschikbaar via Cydia, samen met een nieuwe versie van iSlsk, die compatibel is met firmware 2.x.

Meer info: PwnPlayer en Errrick

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2009, 21:09
Categorie Apps
Onderwerpen islsk, jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.