Jonathan Zdziarski.

Prominente beveiligingsonderzoeker Zdziarski werkt nu bij Apple

Bekende beveiligingsexpert Jonathan Zdziarski is nu werkzaam bij Apple. In het verleden bracht hij vaak beveiligingsproblemen van apps en iOS aan het licht.

Apple heeft een prominente beveiligingsonderzoeker in dienst genomen. Jonathan Zdziarski, die in het verleden vaak beveiligingskwesties in onder andere iOS aan de kaak stelde, werkt nu bij Apple. Zdziarski is een bekende naam in de iOS-community en houdt zich vooral bezig met beveiliging. Onlangs liet hij zich nog uit over het beveiligingsaspect van de populaire foto-app Meitu.

Jonathan Zdziarski.

Jonathan Zdziarski bij Apple

Jonathan Zdziarski is een specialist op het gebied van digitale beveiliging, vooral wat betreft iOS. Hij ontwikkelde bijvoorbeeld forensische tools voor iOS die gebruikt werden door overheidsinstellingen. Hij ontdekte ook vaak beveiligingsproblemen in iOS en stelde dat iOS achterdeurtjes had die door de overheid gebruikt werden. Apple reageerde snel en beweerde dat deze achterdeurtjes nooit door overheden gebruikt waren en ook niet om die reden in iOS verstopt zaten. Ook toonde Zdziarski aan dat de iPhone niet alle sporen wist als je iets verwijdert en bouwde daarom zelfs een app genaamd Eraser. Apple weigerde de app vervolgens toe te staan in de App Store. Apple heeft het dus meermaals aan de stok gehad met Zdziarski.

Het lijkt dan ook een slimme zet te zijn van Apple om Zdziarski aan te laten sluiten bij Apple’s Security Engineering en Architecture team. Hij zal daar zijn werk wat betreft beveiliging voortzetten en Apple helpen om de privacy van gebruikers te blijven waarborgen. Inmiddels is Zdziarski’s Twitterprofiel opgeheven, waardoor je voor zijn persoonlijke verhalen alleen nog terecht kan bij zijn eigen blog, waar hij dit nieuws ook bekendmaakte. Gezien het strenge beleid bij Apple lijkt het echter onwaarschijnlijk dat hij daar nog veel berichten op zal plaatsen.

Vorig jaar speelde Zdziarski ook een belangrijk onderdeel in de zaak rondom de FBI. Volgens hem en een andere beveiligingsexpert is bij het hacken van de iPhone 5c gebruikgemaakt van NAND-mirroring. Zijn werk bij Apple zal hopelijk bijdragen aan een verbeterde beveiliging van onder andere iOS.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 maart 2017, 17:27
Categorie Apple
Onderwerp beveiliging

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.