Spotify Your Summer Rewind

Spotify heeft nieuwe persoonlijke afspeellijst Your Summer Rewind

Spotify heeft jouw zomerhits op Your Summer Rewind gezet, een persoonlijke afspeellijst met de meest beluisterde zomerhits van de afgelopen jaren.

Om de start van de zomer te vieren introduceert Spotify een nieuwe persoonlijke afspeellijst vol zomerse muziek. Met Your Summer Rewind krijg je een overzicht van de nummers die je in voorgaande zomers graag luisterde. Afspeellijst is beschikbaar voor gebruikers in 20 landen, die vóór juni 2016 lid werden.

Spotify Your Summer Rewind

Spotify Your Summer Rewind

Spotify bood al langer een Daily Mix 1 en 2 en een Discover Weekly, aangevuld met een persoonlijke Release Radar. Deze lijsten worden samengesteld door algoritmes. Ben je dol op afspeellijsten en ga je liever af op de selectie van muziekexperts, dan kun je beter terecht bij Apple Music of bij de Nederlandse dienst Perfects.nl.

De afspeellijst Your Summer Rewind is te vinden op het startscherm van de iPhone- en Android-app, maar je kunt ook via de browser kijken op spotify.com/nl/rewind/. Niets te zien? Dan gebruik je Spotify nog niet lang genoeg of bevind je je in een land waar het nog niet beschikbaar is. Het geldt voor Nederland, België, Canada, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Groot Brittannië, Ierland, Italië, Mexico, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Spanje, Turkije, Verenigde Staten, Zweden en Zwitserland.

Beste zomerhits van afgelopen 50 jaar
Als goedmakertje voor mensen die nog geen persoonlijke lijst hebben biedt Spotify de alternatieve lijst ‘50 Years of Songs of the Summer‘, die door iedereen te beluisteren is. Deze bevat de meest kenmerkende zomernummers uit de jaren 1967 tot en met 2017, op basis van Billboard-data.

Het wordt in Spotify ook makkelijker om de favoriete zomernummers van vrienden te delen en te streamen. Als je e-mailnieuwsbrieven van Spotify ontvangt krijg je een digitaal kaartje met daarop de drie beste nummers van je Summer Rewind-collectie. Die kun je vervolgens delen met vrienden of op Instagram zetten. De kaart bevat een unieke Spotify-code waarmee anderen jouw top 3 kunnen beluisteren. Je kunt ook codes van anderen scannen via het camera-icoontje in de app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juni 2017, 18:47
Categorie Diensten
Onderwerpen afspeellijst, spotify

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.