Pokemon Go bonussen

Pokémon Go gaat dagelijkse bonussen uitdelen

Pokémon Go gaat dagelijkse bonussen invoeren. Als je dagelijks speelt krijg je een steeds grotere bonus in de vorm van extra items, Stardust of XP.

Het Halloween-evenement van Pokémon Go eindigde vanavond laat Nederlandse tijd, maar daarmee is de pret nog niet voorbij. Niantic, de maker van Pokémon Go, wil met dagelijkse bonussen zorgen dat gebruikers vaker blijven spelen. Als je meerdere dagen achtereen Pokémon vangt krijg je extra Stardust en XP. Ook het dagelijks bezoeken van een Pokestop levert bonussen op.

Pokemon Go bonussen

Dagelijks spelen levert bonussen op
Als je zeven dagen achter elkaar een Pokémon vangt of een Pokéstop bezoekt, krijg je een extra hoge bonus. Niantic heeft ongetwijfeld ook gemerkt dat het aantal spelers de afgelopen weken drastisch is ingezakt. De bonussen moeten ervoor zorgen dat je elke dag toch weer even de game opstart. Hoe regelmatiger je speelt, hoe meer je beloond wordt.

Techcrunch weet de details. Bij de eerste keer dat je een Pokéstop bezoekt of een Pokémon vangt krijg je een kleine bonus, bijvoorbeeld wat extra times, extra Stardust of 500XP extra. Kom je vervolgens elke dag van de week terug dan krijg je een steeds grotere bonus. Dat wil zeggen: meer items, meer Stardust en extra XP dat kan oplopen tot 2.000.

Volgens Niantic komen de dagelijkse bonussen binnenkort beschikbaar in de game. Niantic had natuurlijk ook een andere route kunnen bewandelen, bijvoorbeeld door het toevoegen van enkele zeldzame Pokémon die nog niet in de game aanwezig zijn. Maar dat zou slechts een tijdelijk effect hebben gehad. Evenementen zoals Halloween kunnen wel helpen om de spelers enthousiast te houden en volgens metingen van App Annie heeft dat geleid tot een flinke toename van de inkomsten uit de app.

Inkomsten Pokémon Go

Niantic zou op een later tijdstip ook dagelijkse uitdagingen kunnen invoeren, waarbij je bijvoorbeeld binnen 24 uur een bepaald type Pokémon moet vangen, maar of dat gaat gebeuren is nog de vraag.

Enorme hype
Pokémon Go was afgelopen zomer een enorme hype en werd in de eerste maanden meer dan 100 miljoen keer gedownload. De piek was op 20 juli met 45 miljoen dagelijkse spelers. Daarna nam het weer af. Wil je meer weten over Pokémon Go? Lees dan onze andere artikelen:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2016, 23:46
Categorie Apps
Onderwerp pokemon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.