Fermata houder voor hoofdtelefoon op een bureau

Fermata is een luxe oplaadbeugel voor je hoofdtelefoon

Fermata is een houder voor je hoofdtelefoon, gemaakt door Twelve South. Je dure hoofdtelefoon hangt comfortabel aan de beugel, die ook kan opladen.

Accessoirefabrikant Twelve South maakt meestal mooie accessoires die je met trots op je bureau zet. Het nieuwste accessoire is de Fermata, een houder om je Bluetooth-hoofdtelefoon op te hangen en die tegelijk op te laden. Het is geschikt voor elke hoofdtelefoon met oorschelpen zoals de Bose QC35 of de Beats Solo3.

Fermata houder voor hoofdtelefoon in zwart

Fermata voor je hoofdtelefoon

Deze nieuwe houder kost $80 en is helemaal gemaakt van aluminium. Je kunt kiezen uit de kleuren zwart of zilver. De naam verwijst niet naar een Italiaanse bushalte, maar naar een term uit de muziek voor een toon van een niet nader gespecificeerde lengte.

Fermata houder voor hoofdtelefoon in zilverkleur

Omdat je je draadloze hoofdtelefoon bijna dagelijks moet opladen en er bijna geen geschikte poorten meer in MacBooks zitten, heeft Twelve South een beter idee: ze hebben een stand gemaakt die de kabeltroep op je bureau onzichtbaar maakt. In de voet zit de kabel opgerold weggewerkt. Met een optioneel accessoire kun je je hoofdtelefoonkabel opwinden als je het niet gebruikt.

Fermata houder voor hoofdtelefoon, aansluiting voor kabels

Bij sommige hoofdtelefoons (zoals die van Sennheiser) krijg je soms al een beugel om je hoofdtelefoon op te hangen en te laden, maar die zien er vaak heel wat minder stylish uit dan het model van Twelve South. De oplaadkabel is mooi weggewerkt en de lederen of kunststof oorschelpen raken zelfs niet de beugel aan, om de kans op beschadigingen te minimaliseren. Het ‘zadel’ bovenop is bekleed met zacht (kunst?)leer, zodat je hoofdtelefoon zich helemaal comfortabel voelt.

Fermata houder voor hoofdtelefoon, ophanging voor beugel

De ingebouwde USB-poort in de voet levert 2 Ampère en 5 Volt, geschikt voor vele hoofdtelefoons. Uiteraard loopt er wel een kabeltje van de voet naar het stopcontact en die is 2 meter lang. Het is slim dat Twelve South nu al inspeelt op de grotere vraag naar draadloze hoofdtelefoon-oplossingen. Nu de 3,5mm jack uit de iPhone is verdwenen kijken steeds meer mensen naar een Bluetooth-model.

Fermata houder voor hoofdtelefoon op een bureau

De eerste exemplaren zullen naar klanten in de VS en Japan gaan, later deze maand volgt een aparte versie met aangepaste stroomadapter voor Europa, Verenigd Koninkrijk, Australië en China. Hieronder zie je nog meer foto’s van de Fermata in leuk gestylde werkkamers en woonkamers.

Fermata houder voor hoofdtelefoon op een bureau

Fermata houder voor hoofdtelefoon op een bureau

Fermata houder voor hoofdtelefoon op een bureau

Fermata houder voor hoofdtelefoon op een bureau

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 november 2016, 9:09
Categorie Accessoires
Onderwerpen hoofdtelefoon, houder, koptelefoon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.