‘Spotify kondigt binnenkort gratis mobiele radiodienst aan’

Spotify is van plan om binnenkort een gratis radiodienst aan te bieden voor mobiele gebruikers, aldus The Wall Street Journal.

Spotify nieuwe zoekenSpotify is van plan om een gratis dienst aan te bieden voor mobiele apps. Dit heeft The Wall Street Journal gehoord van bronnen bekend met de plannen. Op het moment moet je bij Spotify maandelijks betalen om de dienst op je iPhone te gebruiken, maar Spotify wil een gratis radiodienst vergelijkbaar met diensten zoals iTunes Radio en het Amerikaanse Pandora beschikbaar stellen. Gebruikers kunnen luisteren naar een gepersonaliseerd online radiostation, waarop je tussendoor reclame te horen krijgt.

In maart dit jaar kwamen er ook geruchten voorbij over een gratis radiodienst voor mobiele gebruikers. Volgens de nu aangehaalde bronnen zijn er inmiddels afspraken gemaakt met Sony, Universal en Warner, waardoor het er op lijkt dat de gratis Spotify-variant over niet al te lange tijd wordt aangekondigd. The Wall Street Journal denkt dat Spotify de radiodienst zelfs al volgende week tijdens een evenement in New York kan onthullen.

Het is nog de vraag of we de radiodienst gelijk ook in Nederland en België kunnen gebruiken. Kans bestaat dat hier weer andere licentieafspraken gemaakt moeten worden, omdat de muziekrechten bij andere partijen liggen. Apple’s iTunes Radio is hier om vermoedelijk vergelijkbare redenen ook nog niet beschikbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 december 2013, 7:56
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen itunes radio, pandora, spotify

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.