Apple: ‘iOS 7 geïnstalleerd op 74 procent van alle iDevices’

Een grafiek van Apple toont aan dat iOS 7 op 74 procent van alle App Store bezoekende iOS-apparaten staat geïnstalleerd.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iOS 7 App StoreVolgens een nieuwe grafiek van Apple draait 74 procent van de App Store-bezoekers inmiddels iOS 7. Deze data is op basis van alle App Store-bezoeken in de week eindigend op 1 december. 22 procent maakt gebruik van iOS 6, terwijl slechts 4 procent nog een eerdere versie van iOS draait. De data laat zien dat een groot deel van de iDevice-bezitters al is overgeschakeld naar iOS 7, wat betekent dat er sprake is van vrij weinig fragmentatie.


iOS gebruikers Apple december 2013Sinds het verschijnen van iOS 7 hebben we al de nodige onderzoeken voorbij zien komen die aantonen op hoeveel iDevices iOS 7 geïnstalleerd staat. Zelf peilden we ook onder de lezers van iCulture. De nieuwe grafiek van Apple toont waarschijnlijk de meest precieze gegevens die tot nu toe zijn verschenen. Apple is zelf immers het beste in staat om gebruiksgegevens te meten.

Het kan geen kwaad om toch nog een kleine slag om de arm te houden bij de gegevens. Apple kijkt naar App Store-gebruikers, niet iPhone-bezitters, wat betekent dat de minst fanatieke gebruiker die alleen maar belt en sms’t en in Safari surft niet in de data is meegenomen. De gegevens zijn echter nog steeds net zo interessant voor ontwikkelaars, die bij het maken van apps vooral rekening moeten houden met de gemiddelde App Store-gebruiker.

Dit is niet voor het eerst dat Apple dergelijke gegevens deelt. In juni 2013 werd de fragmentatie van iOS al in een taartdiagram getoond. Uit vergelijkbare data van Google blijkt dat Android’s nieuwste versie, KitKat, op 1,1 procent van alle Android-apparaten staat. Deze Android-versie is op het moment dan ook alleen voor Nexus-apparaten beschikbaar. Android Jelly Bean, de versie die daarvoor verscheen, staat volgens Google op 54,5 procent van alle apparaten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2014, 12:13
Categorie iOS
Onderwerpen firmware, ios 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.