iculture-populaire-apps
Populaire Apps

Zeven redenen waarom mensen apps wissen

Appiterate heeft 7 redenen achterhaald waarom mensen apps wissen. Vervelende notificaties, complexe registratie en vastlopen staan in de top 3.

apps wissenHeel wat apps worden geïnstalleerd en korte tijd later weer gewist. Appiterate onderzocht wat de grootste ergernissen van gebruikers zijn, waardoor ze apps weer van hun toestel wissen. Complexe registratie en vervelende notificaties blijken hoog in de lijst te staan. Ook apps die vastlopen en een slechte gebruikersinterface hebben worden gewist. Wil je als ontwikkelaar tevreden gebruikers, dan zul je dus moeten zorgen dat die fouten niet zijn gemaakt.

Opvallend is dat gedwongen sociale logins (bijvoorbeeld Facebook), privacybezwaren en opdringerige advertenties veel minder hoog scoren als reden om apps te wissen. Blijkbaar maken gebruikers zich daar niet zo druk om. Appiterate noemt helaas geen absolute aantallen, dus het is onduidelijk hoeveel mensen zijn ondervraagd.

Dit onderzoek valt dan ook meer in de categorie ‘leuk om te weten’, dan dat je het als groots en meeslepend onderzoek moet opvatten. Heb je ook een app die vervelende notificaties stuurt, maar vind je de app te leuk om weg te gooien? Dan is het goed om te weten dat je notificaties makkelijk kunt uitzetten of aanpassen aan jouw behoeften.

apps wissen

Wat is voor jou de belangrijkste reden om een app te wissen?

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 december 2013, 10:14
Categorie Achtergrond
Onderwerp populaire apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.