Todoist op verschillende toestellen.

Todoist wil overstap van Wunderlist eenvoudiger maken met import-tool

Takenapp Todoist speelt handig in op de onzekerheid over de toekomst van Wunderlist. Dankzij een nieuwe tool kunnen Wunderlist-gebruikers eenvoudiger overstappen naar deze app.

Todoist op verschillende toestellen.De toekomst van todo-app Wunderlist lijkt enigszins onzeker sinds de overname door Microsoft. Er zijn al geruime tijd geen echt noemenswaardige updates meer verschenen en de communicatie is ook minimaal. Doist, maker van todo-app Todoist, speelt handig in op die onzekerheid. Met een nieuwe tool kunnen gebruikers taken uit Wunderlist meteen in Todoist importeren. Daarmee wil Doist het eenvoudiger maken om de overstap te maken.

Projecten en taken van Wunderlist importeren

6Wunderkinder, het bedrijf achter Wunderlist, werd al in juni 2015 overgenomen door Microsoft. Dus het is wel opvallend dat Doist nu, twee jaar later, nog met een import-tool komt. Die maakt overigens gebruik van de API van Wunderlist. Daarmee kunnen Wunderlist-gebruikers hun taken en projecten in een handomdraai in Todoist importeren.

Wunderlist-taken en projecten in Todoist importeren

Kort na de overname beloofde 6Wunderkinder dat er niets zou veranderen: de apps zouden gewoon los blijven bestaan en ook voorzien worden van nieuwe functies. Eind 2015 werd de iOS-app nog in een nieuw jasje gestoken, maar sindsdien lijkt Microsoft zich vooral te focussen op integraties. Zo werkt Wunderlist al samen met Outlook op desktop, Android en iOS en kreeg de app ondersteuning voor spraakassistent Cortana (alleen in de VS). De laatste iOS-updates betroffen voornamelijk bugfixes.

Onderscheiden met nieuwe functies
Todoist werkt ondertussen hard aan nieuwe functies om zich te onderscheiden van Wunderlist en andere todo-apps. Zo werd eind vorig jaar de functie Smart Schedule geïntroduceerd, die gebruikers moet helpen die taken blijven uitstellen. De nieuwe functie kan taken automatisch opnieuw inplannen op een moment dat het wel uitkomt. Net als Wunderlist ondersteunt Todoist ook allerlei integraties. De app is visueel minder mooi dan Wunderlist, maar onderscheidt zich weer op de mogelijkheden om projecten en taken te ordenen. Todoist is gratis te gebruiken, maar voor sommige functies is een betaald Premium-abonnement vereist dat een kleine 30 euro per jaar kost.

Sommige gebruikers denken dat Microsoft op termijn misschien toch de stekker eruit trekt, zoals het eerder bij de populaire agenda-app Sunrise heeft gedaan. Doist denkt ook dat Microsoft uiteindelijk de functies van Wunderlist toch verder integreert, waardoor Wunderlist als app overbodig wordt. Bij Sunrise gebeurde hetzelfde. Veel van de Sunrise-functies zijn nu onderdeel van mail-app Outlook voor iOS, maar veel gebruikers van het eerste uur hebben nog steeds heimwee naar de losse Sunrise-app.

Microsoft bezweert in een reactie aan VentureBeat dat Wunderlist als losse app blijft bestaan. Het bedrijf zou werken aan nieuwe ‘slimme’ integraties met verschillende apps. Ondertussen gaan er wel geruchten dat Microsoft aan een opvolger voor Wunderlist zou werken. Van ‘Project Cheshire’, zoals de app intern heet, lekten eind vorig jaar screenshots uit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 maart 2017, 16:36
Categorie Apps
Onderwerpen taken, todo, wunderlist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.