Spotify op de iPhone

‘Spotify moet muziekaanbod voor gratis gebruikers beperken’

De muziekdienst is bereid om het aanbod aan nieuwe muziek te beperken voor de gratis gebruikers. Hiermee hopen zij dat de 70 procent wat er wordt afgedragen aan de artiesten, niet hoeft te worden verhoogd.

Spotify moet waarschijnlijk in de toekomst het muziekaanbod voor de gratis gebruikers gaan beperken. Dat houdt in dat de nieuwste albums en singles voor sommige gebruikers niet direct beschikbaar zijn. De muziekdienst is volgens The Financial Times in onderhandeling met verschillende platenmaatschappijen over nieuwe contracten.

Nieuw album van Dodgy

Nieuwe muziek voor betalende gebruikers

Anonieme bronnen hebben aan de krant verteld dat Spotify concessies moet doen in de onderhandelingen met Universal, Sony en Warner, om de royalty’s laag te houden. Eerder werd Spotify al min of meer verplicht om exclusieve nummers alleen aan betalende abonnees aan te bieden. Nu wordt er nagedacht over een contract waarin nieuwe albums alleen beschikbaar komen voor betalende gebruikers. Na verloop van tijd is het voor gratis gebruikers wel mogelijk om de albums te luisteren.

Spotify ligt al langere tijd onder vuur bij de platenmaatschappijen, omdat zij niet meer dan 70 procent van de inkomsten aan bijvoorbeeld Universal willen betalen. Of Spotify de genoemde concessies moet gaan doen is nog even afwachten. Feit is wel dat de muziekdienst ondanks het grote aantal betalende gebruikers nog steeds geen winst maakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 september 2016, 14:37
Categorie Diensten
Onderwerp spotify

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.