‘Spotify moet muziekaanbod voor gratis gebruikers beperken’

De muziekdienst is bereid om het aanbod aan nieuwe muziek te beperken voor de gratis gebruikers. Hiermee hopen zij dat de 70 procent wat er wordt afgedragen aan de artiesten, niet hoeft te worden verhoogd.

Spotify moet waarschijnlijk in de toekomst het muziekaanbod voor de gratis gebruikers gaan beperken. Dat houdt in dat de nieuwste albums en singles voor sommige gebruikers niet direct beschikbaar zijn. De muziekdienst is volgens The Financial Times in onderhandeling met verschillende platenmaatschappijen over nieuwe contracten.


Nieuw album van Dodgy

Nieuwe muziek voor betalende gebruikers

Anonieme bronnen hebben aan de krant verteld dat Spotify concessies moet doen in de onderhandelingen met Universal, Sony en Warner, om de royalty’s laag te houden. Eerder werd Spotify al min of meer verplicht om exclusieve nummers alleen aan betalende abonnees aan te bieden. Nu wordt er nagedacht over een contract waarin nieuwe albums alleen beschikbaar komen voor betalende gebruikers. Na verloop van tijd is het voor gratis gebruikers wel mogelijk om de albums te luisteren.

Spotify ligt al langere tijd onder vuur bij de platenmaatschappijen, omdat zij niet meer dan 70 procent van de inkomsten aan bijvoorbeeld Universal willen betalen. Of Spotify de genoemde concessies moet gaan doen is nog even afwachten. Feit is wel dat de muziekdienst ondanks het grote aantal betalende gebruikers nog steeds geen winst maakt.

Informatie

Laatst bijgewerkt
7 september 2016 om 14:37
Onderwerp
Categorie
Diensten

Spotify

Spotify is 's werelds grootste muziekstreamingdienst. Met Spotify kun je gratis of tegen betaling muziek streamen vanaf je iPhone, iPad, Mac of ander device. De gratis versie heeft reclame en laat je niet on-demand elk nummer afspelen, terwijl je met de betaalde Spotify Premium onbeperkt muziek naar keuze kunt luisteren. Er zijn op maat gemaakte afspeellijsten, je kunt gebruikmaken van Spotify Connect of AirPlay en nog veel meer. Behalve muziek vind je op Spotify ook veel populaire podcasts, zowel Nederlandse als vanuit het buitenland.

Spotify

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.