Move-to-Apple-Music

Verhuis je Spotify afspeellijsten naar Apple Music met deze app

Je zorgvuldig samengestelde afspeellijsten achterlaten als je overstapt naar Apple Music is doodzonde. Gelukkig kun je jouw lijsten uit Spotify en Rdio nu makkelijk mee verhuizen met de hulp van deze app.

Move-to-Apple-Music
Een grote drempel om naar een andere muziekdienst over te stappen is de collectie aan afspeellijsten die je opgebouwd hebt en dus achter zult moeten laten. Gelukkig maar dat we door middel van apps dit probleem op kunnen lossen. ‘Move to Apple Music’ doet precies wat de naam zegt en maakt het overzetten van je Spotify-lijsten naar Apple Music een stuk gemakkelijker dan eerder verschenen apps.

Eerder bespraken we STAMP, een dienst die in essentie hetzelfde doet als Move to Apple Music maar nog wel wat kinderziektes bevatte.

Alternatief voor STAMP

STAMP paste onlangs echter het verdienmodel aan, waardoor het nu een freemium app is geworden waar je voor zult moeten betalen om volledige lijsten over te zetten. In principe geen probleem. Maar omdat de app die we vandaag bespreken ook vijf dollar kost en het proces een heel stuk gemakkelijker maakt, kun je hier misschien beter je geld aan uitgeven.

Move to Apple Music is een stuk gebruiksvriendelijker en vertelt de gebruiker stap voor stap wat hij moet doen. Allereerst dien je in te loggen met je Spotify- (of Rdio) account om de afspeellijst te selecteren die je over wilt zetten. Vervolgens moet er een verbinding worden gemaakt tussen de app en iTunes, wat je doet door een willekeurig nummer te liken terwijl je de ‘Capture Session’ optie hebt geactiveerd. Volgens de app kan het een paar pogingen kosten voordat deze verbinding tot stand is gebracht.

Laat de app een tijdje draaien

Hierna zul je de app een tijdje moeten laten draaien, terwijl de nummers in je lijst een voor een worden overgezet naar Apple Music. Hoe lang dit proces duurt is afhankelijk van het formaat van je afspeellijst op Spotify.

Mocht er een nummer niet in de Apple Music-bibliotheek staan, dan stelt de app je daarvan op de hoogte. Na afloop staat er een .txt bestandje op je te wachten, dat je in iTunes moet slepen om de lijst te zien verschijnen.

Wil je dus niet zelf in de code van muziekdiensten duiken en heb je vijf dollar over om je afspeellijst naar Apple Music te verhuizen, dan is het raadzaam om Move to Apple Music een kans te geven.

Lees ook: iCulture vergelijkt: streaming muziekdiensten voor iPhone en iPad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juli 2015, 13:48
Categorieën Apps, Diensten
Onderwerpen apple music, spotify

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.