Power toont het iPhone-batterijpercentage op je Apple Watch

Hoe vol is de batterij van jouw iPhone, en hoe lang duurde het om dat te checken? Met de Power-app op je Apple Watch kom je er ongetwijfeld sneller achter.

Battery-icon
Als het goed is zorgt jouw Apple Watch ervoor dat je iPhone vaker in je broekzak kan blijven, omdat je notificaties en berichten voortaan op je pols checkt. Dit komt de batterijduur van je iPhone ongetwijfeld ten goede, maar als je de telefoon niet gebruikt weet je ook niet hoe vol je batterij nog is. Met de Power-app check je het batterijpercentage van je iPhone op je Apple Watch.

Power vervult een soortgelijke functie als Ministats, een app voor je Apple Watch die naast het batterijpercentage van je iPhone ook laat zien hoe goed je WiFi- en 3G-verbinding is. Wil je echter alleen weten hoe het met je batterij gaat, dan is Power een beter alternatief.

Notificaties bij vastgestelde percentages

In tegenstelling tot Ministats geeft Power je namelijk notificaties als de batterij van je iPhone een bepaald percentage bereikt. Zo krijg je op vaste momenten een tikje op je pols als je iPhone accu geleidelijk daalt van 100 naar 0 procent. Handig, aangezien de standaard melding over een laag batterijpercentage niet op je Apple Watch verschijnt.

Battery-Apple-Watch-screenshot

Let op: om deze notificaties te ontvangen moet de app zich wel op de achtergrond kunnen verversen. Dit stel je in op je iPhone door naar Instellingen > Algemeen > Ververs apps op de achtergrond te gaan en de knop achter Power op groen te zetten.

Ook als Snelle Blik

Daarnaast is Power beschikbaar als Snelle Blik op je Apple Watch, zodat je met een simpele veegbeweging direct kunt zien of het tijd is om je iPhone aan de stekker te hangen.

Ook als je batterij weer volledig opgeladen is ontvang je een notificatie. Handig als je niet op wilt staan om te kijken of je iPhone al vol is. Zoals je waarschijnlijk al doorhad is Power een hele simpele app, die wel precies doet wat je ervan verwacht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juli 2015, 15:33
Categorie Apps
Onderwerpen apple watch, batterij, iPhone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.